Állami beruházás Vácon: új kormányablakot avattak

MTI   
  Megosztom
Állami beruházás Vácon: új kormányablakot avattak

A közigazgatás korszerűsítése is része annak a törekvésnek, hogy Magyarország 2030-ra Európa leginkább élhető országai közé zárkózzon fel - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára Vácon, egy új kormányablak megnyitásakor.

Az előrelépés feltételeként a kormány a családok támogatását, a gazdaság fellendítését és a kulturális értékek megerősítését kiemelten fontos feladatnak tartja. A családok felkarolásánál fő szempont, hogy ne bevándorlók, hanem saját gyermekek által növekedjen a népesség. A gazdaság erősítése pedig az ország önállóság megőrzésének a feltétele

- mondta Tuzson Bence. Az államtitkár kiemelte, hogy a kormányablakok rendszerének kiépítése nyolc éve kezdődött, ma pedig már Európa más országai követendő mintaként tekintenek rá. Hozzávetőleg 2500 féle ügyben fordulhat a lakosság az irodákhoz, és beindult egy új kormányprogram, amely szerint 700 féle ügyben a további egyszerűsítés a cél. Feladat, hogy a kormányablakok minden településen elérhetők legyenek, amivel a nagyvárosok és a falvak lakosai egyenlő feltételek között intézhetik ügyes-bajos dolgaikat.

A kormányablakok a szolgáltató állam rendszerében nagyban megkönnyítik az emberek mindennapi életét. Pest megyében például az országosnál is gyorsabb az ügyintézés, átlagosan mindössze hét perc tizenöt másodpercet vesz igénybe, ami nemzetközi összehasonlításban is egyedülállónak mondható. A rendszer egyik fő erénye a rugalmasság

- tette hozzá Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Fördős Attila (Fidesz-KDNP), Vác polgármestere kifejtette azt is, hogy az új kormányablakban - amely 117 millió forintos állami beruházással valósult meg - járás 17 településének 70 ezer lakosa 16 ablaknál intézheti ügyeit.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kormányablak

megnyitó

vác