Megújította együttműködését a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége

HelloVidék   
  Megosztom
Megújította együttműködését  a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége

A megújított megállapodás célja a versenyképes és fejlődő magyar állattenyésztés további segítése. A Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSz) szakmai információcserével, közös rendezvényekkel, valamint képzésekkel is segíti egymás működését. A Takarék Csoport továbbra is kiemelt figyelmet fordít a mezőgazdaságon belül az állattenyésztési ágazat hatékony és a gazdák sajátos igényeit figyelembe vevő finanszírozásának.

Felmérések szerint az állattartók beruházási kedve továbbra is magasabb, mint a növénytermesztőké, ami részben a pályázatok motiváló hatására utal. A beruházások jelentős hányadát támogatás igénybevételével tervezik, ehhez hitelfelvételi szándék is párosul. A szakértő agrárfinanszírozás iránti igény és az ágazatot jellemző erőteljes fejlesztési szándék indokolta a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és a Takarék Csoport között évek óta fennálló megállapodás megújítását. A kibővített együttműködés, amelyet a Takarék Csoport részéről Szabó Levente vezérigazgató-helyettes, a MÁSZ részéről pedig Wagenhoffer Zsombor ügyvezető igazgató írt alá szerdán, megerősíti, hogy a felek az eddigieknél is hatékonyabban segítik az állattartók igényeinek kielégítését, olvasható a Takarék Csoport közleményében.

A Takarék Csoport ma a három legnagyobb szereplő között található az agárfinanszírozási piacon az ügyfelek számát és a kihelyezett hitelmennyiséget tekintve, már most is majdnem minden harmadik forintot agrárügyfélnek ad.

Jelenleg összességében 21-22 százalékos a részesedésünk, de a kis- és közepes termelők körében - szakértő hozzáállásunknak köszönhetően - piacvezetők vagyunk és a terveink szerint 2023-ra tovább, 25 százalékra növeljük részesedésünket az agráriumban. Az állattartók a magyar állattenyésztés fejlesztése, helyzetének javítása érdekében pedig kiemelten számíthatnak a bankcsoportra.

- mondta Szabó Levente.

A kis üzemméretek finanszírozásában különleges szakértelemmel rendelkező takarékszövetkezeti szektor tapasztalataira építve a Takarék Csoport folyamatosan fejleszti termékkínálatát, mindinkább bekapcsolódva a nagyobb üzemek fejlesztéseibe is, mondta el a vezérigazgató-helyettes.

A ma megújított együttműködés legfontosabb célja közelebb hozni a bankcsoportot az állattenyésztőkhöz, ezzel új alapokra helyezni az ágazatban tevékenykedők hitelképességének megítélését – fejtették ki az aláírók, akik szerint, az állattartást nagy beruházásigényű és folyamatosan magas forrásigényű szektorok alkotják, ahol állandó fejlesztésre, a világszínvonalú genetika, technológia és szakértelem alkalmazására van szükség. Ezért fontos hangsúlyozni, hogy az erőfeszítések akkor vezetnek fenntartható fejlődéshez, ha mind több állattartó felismeri, hogy a világpiaci versenyben kell részt vennie akkor is, ha termékét itthon adja el.

Fotó: Takarék Csoport

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarék csoport

állattartás