Megújította együttműködését a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége

HelloVidék   
  Megosztom
Megújította együttműködését  a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége

A megújított megállapodás célja a versenyképes és fejlődő magyar állattenyésztés további segítése. A Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSz) szakmai információcserével, közös rendezvényekkel, valamint képzésekkel is segíti egymás működését. A Takarék Csoport továbbra is kiemelt figyelmet fordít a mezőgazdaságon belül az állattenyésztési ágazat hatékony és a gazdák sajátos igényeit figyelembe vevő finanszírozásának.

Felmérések szerint az állattartók beruházási kedve továbbra is magasabb, mint a növénytermesztőké, ami részben a pályázatok motiváló hatására utal. A beruházások jelentős hányadát támogatás igénybevételével tervezik, ehhez hitelfelvételi szándék is párosul. A szakértő agrárfinanszírozás iránti igény és az ágazatot jellemző erőteljes fejlesztési szándék indokolta a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és a Takarék Csoport között évek óta fennálló megállapodás megújítását. A kibővített együttműködés, amelyet a Takarék Csoport részéről Szabó Levente vezérigazgató-helyettes, a MÁSZ részéről pedig Wagenhoffer Zsombor ügyvezető igazgató írt alá szerdán, megerősíti, hogy a felek az eddigieknél is hatékonyabban segítik az állattartók igényeinek kielégítését, olvasható a Takarék Csoport közleményében.

A Takarék Csoport ma a három legnagyobb szereplő között található az agárfinanszírozási piacon az ügyfelek számát és a kihelyezett hitelmennyiséget tekintve, már most is majdnem minden harmadik forintot agrárügyfélnek ad.

Jelenleg összességében 21-22 százalékos a részesedésünk, de a kis- és közepes termelők körében - szakértő hozzáállásunknak köszönhetően - piacvezetők vagyunk és a terveink szerint 2023-ra tovább, 25 százalékra növeljük részesedésünket az agráriumban. Az állattartók a magyar állattenyésztés fejlesztése, helyzetének javítása érdekében pedig kiemelten számíthatnak a bankcsoportra.

- mondta Szabó Levente.

A kis üzemméretek finanszírozásában különleges szakértelemmel rendelkező takarékszövetkezeti szektor tapasztalataira építve a Takarék Csoport folyamatosan fejleszti termékkínálatát, mindinkább bekapcsolódva a nagyobb üzemek fejlesztéseibe is, mondta el a vezérigazgató-helyettes.

A ma megújított együttműködés legfontosabb célja közelebb hozni a bankcsoportot az állattenyésztőkhöz, ezzel új alapokra helyezni az ágazatban tevékenykedők hitelképességének megítélését – fejtették ki az aláírók, akik szerint, az állattartást nagy beruházásigényű és folyamatosan magas forrásigényű szektorok alkotják, ahol állandó fejlesztésre, a világszínvonalú genetika, technológia és szakértelem alkalmazására van szükség. Ezért fontos hangsúlyozni, hogy az erőfeszítések akkor vezetnek fenntartható fejlődéshez, ha mind több állattartó felismeri, hogy a világpiaci versenyben kell részt vennie akkor is, ha termékét itthon adja el.

Fotó: Takarék Csoport

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarék csoport

állattartás