Tömegeket keresnek Miskolcon: gigafizetéssel csábít a Lufthansa

HelloVidék   
  Megosztom
Tömegeket keresnek Miskolcon: gigafizetéssel csábít a Lufthansa

Megkezdte a munkaerő toborzását leendő miskolci üzeméhez a Lufthansa Technik. A világ vezető repülőgép-szolgáltatója 43 milliárdos beruházással egy húszezer négyzetméteres csarnokot épít, amelyben négyszáz, magasan képzett munkavállalót terveznek hosszú távon foglalkoztatni. A rendszerváltozás óta ez lesz a legnagyobb egyösszegű beruházás Miskolcon.

A Lufthansa még az idén összeállítja a törzsgárdát, akik a cég saját szakmai és nyelvi továbbképzési rendszerében szerzik meg a szükséges ismereteket. A tervezési munka jövőre kezdődik, a csarnok 2021-ben épül fel. Az új üzem működése ténylegesen 2022-ben indul. A miskolci telephelyen repülőgépek hajtóműveit javítják majd.

Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a világ egyik vezető repülőgép-szolgáltatója több mint száz lehetséges helyszín közül Miskolcot választotta. Erre nagyon büszkék vagyunk. Egy soha nem látott lehetőség nyílik meg most a miskolci fiatalok előtt, és ez egy új fejezetet nyit a miskolci szakképzés területén. A Lufthansának köszönhetően az itt végző diákok világszínvonalú képzést kapnak, amire biztos egzisztenciát tudnak majd alapozni. A kiválasztottak olyan tudás és szakmai ismeretek birtokába jutnak, amelyet a világ bármely vezető ipari vállalata örömmel fogadna. Itt, városunkban a családjukhoz, a gyermekkorukhoz és a gyökereikhez közel tudják majd a jövőt építeni, és nem lesz szükség arra, hogy más városba vagy külföldre vándoroljanak

- mondta Dr. Kriza Ákos, a város polgármestere. Kiemelte azt is, hogy Miskolcon érdemes tervezni a jövőt, hiszen a jelenlegi fejlesztések és a távlati tervek egy olyan város képét vetítik előre, ahol biztos egzisztenciával, élhető környezetben, a legmagasabb szintű szolgáltatások elérhetőségével a mindennapok egyszerűbbekké válnak.

A csapata a közeljövőben Miskolcot tekinti új otthonának. Nagyra értékeljük, hogy számíthatunk partnereink támogatására Miskolcon és Magyarországon. Ma azzal a szándékkal vagyunk itt, hogy az Andrássy diákjai közt szikrát tudjunk gyújtani a repülés világa és a repülőgépek iránt. Ennek a napnak az a célja, hogy megmutassuk a nemzetközi légitársaság csoportunk által kínált lehetőségek széles tárházát. Számomra a Lufthansa arról szól, hogy folyamatosan felfedezzem a repülés iránti szenvedélyemet. Emellett nagyon jó szakmai választás, hiszen a társasággal és a profi javítóműhellyel együtt fejlődhet az ember

– összegzett Dominik Giugno a Lufthansa Technik vezérigazgatója. Majd arra bíztatta a jelen lévő diákokat, hogy faggassák ki a megjelent szakembereiket, hogy milyen egyéni motivációval érkeztek egykor a céghez. A Lufthansa Technik 23.219 dolgozóval 850 légitársaságnak nyújt szolgáltatásokat világszerte. A cég tavalyi bevétele elérte az 5,9 milliárd eurót.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lufthansa

miskolc

munkaerő toborzás

toborzás

repülőgép-szolgáltató