Jászapáti megújul: 330 millióból fejlesztik a lakókörnyezetet

MTI   
  Megosztom
Jászapáti megújul: 330 millióból fejlesztik a lakókörnyezetet

Jászapáti szegregált lakókörnyezetében 330 milliós fejlesztés valósul meg, a többi között új lakóház, szociális bérlakások épülnek, javítják az utakat, járdákat és a csapadékelvezetést - tájékoztatta a Jászapáti Gazdaságfejlesztő Kft. az MTI-t.

A település önkormányzata 330 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. A projekt célja a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészeken koncentráltan megjelenő társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítéséhez, olvasható a közleményben.

A fejlesztések része az érintett városrészek lakófunkciójának erősítése, szociális, közösségi és közterületi terek kialakítása. Integrált szociális jellegű rehabilitációt azokban a városrészekben valósítanak meg, ahol a kedvezőtlen demográfiai helyzet, az alacsony iskolázottság, a tartós munkanélküliség magas szintje, az alacsony társadalmi státusz, valamint az erősen leromlott környezet ezt indokolja.

Az adott projekttel a Temesvár szegregátumot fejlesztik, aminek hatására várhatóan javulnak az ott élő hátrányos helyzetű emberek körülményei, továbbá a társadalmi és a fizikai integráció segítése hozzájárul a népesség megtartásához. A tervezett fejlesztések között van a közösségi ház bővítése, új lakóház és két szociális bérlakás építése. A szegregátum területén a tervek szerint javítják az utakat, járdákat, kiépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, parkolót hoznak létre, kerékpárutat építenek ki és polgárőrségi konténert helyeznek el.

A projektről bővebben Jászapáti weboldalán olvashatnak az érdeklődők.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jászapáti

fejlesztés