Jászapáti megújul: 330 millióból fejlesztik a lakókörnyezetet

MTI   
  Megosztom
Jászapáti megújul: 330 millióból fejlesztik a lakókörnyezetet

Jászapáti szegregált lakókörnyezetében 330 milliós fejlesztés valósul meg, a többi között új lakóház, szociális bérlakások épülnek, javítják az utakat, járdákat és a csapadékelvezetést - tájékoztatta a Jászapáti Gazdaságfejlesztő Kft. az MTI-t.

A település önkormányzata 330 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. A projekt célja a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészeken koncentráltan megjelenő társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítéséhez, olvasható a közleményben.

A fejlesztések része az érintett városrészek lakófunkciójának erősítése, szociális, közösségi és közterületi terek kialakítása. Integrált szociális jellegű rehabilitációt azokban a városrészekben valósítanak meg, ahol a kedvezőtlen demográfiai helyzet, az alacsony iskolázottság, a tartós munkanélküliség magas szintje, az alacsony társadalmi státusz, valamint az erősen leromlott környezet ezt indokolja.

Az adott projekttel a Temesvár szegregátumot fejlesztik, aminek hatására várhatóan javulnak az ott élő hátrányos helyzetű emberek körülményei, továbbá a társadalmi és a fizikai integráció segítése hozzájárul a népesség megtartásához. A tervezett fejlesztések között van a közösségi ház bővítése, új lakóház és két szociális bérlakás építése. A szegregátum területén a tervek szerint javítják az utakat, járdákat, kiépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, parkolót hoznak létre, kerékpárutat építenek ki és polgárőrségi konténert helyeznek el.

A projektről bővebben Jászapáti weboldalán olvashatnak az érdeklődők.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jászapáti

fejlesztés