Javuló tendencia a Jászságban: jelentősen csökkent a káresemények száma

HelloVidék   
  Megosztom
Javuló tendencia a Jászságban: jelentősen csökkent a káresemények száma

A Jászságban 2017-hez képest tavaly jelentősen csökkent a káresemények száma. Kiemelt tűzoltói -beavatkozásra, katasztrófaveszély és veszélyhelyzet kihirdetésére, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség 2018-ban.

Tavaly csak egy nagyobb tűzeset történt Jászberény határában, derül ki többek között ez is a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság jászberényi kirendeltségének 2018-as szakmai munkájáról szóló tájékoztatóból, amit áprilisi tanácskozásán fogadott el a jászberényi képviselő-testület, írja a Szoljon.hu.

Fózer Tibor tűzoltó ezredes, kirendeltségvezető a grémium ülésén összegezte a szakmai munkát. Kiegyensúlyozott évet zártak, az időjárásban nem volt semmi rendkívüli, kiemelkedő tűzeset nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Csupán egy nagyobb tűzeset volt Jászberény határában. Az állománnyal stabil, 2018-ban nem volt fluktuáció, mondta el Fózer Tibor, majd hozzátette, hogy. ez nem azt jelenti, hogy azóta nem volt, mert akad olyan kolléga, aki azóta másik szervezeti egységhez került, esetleg magasabb beosztásba, de nem Jászberénybe. Olyan is van, aki néhány éves kitérő után visszajön a jászberényi kirendeltséghez dolgozni.

A beosztotti állomány vonatkozásában folyamatosan végzünk toborzást, így ha távozik valaki, azt rövid időn belül pótolni tudjuk. A fiatalok képzése hosszabb időt vesz igénybe.

– tette hozzá a jászberényi kirendeltségvezető.

Az önkormányzat helyi rendelete lapján idén a kirendeltség az egyik fiatal szakemberét támogatta lakásvásárlásban. Ezt egyébként az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is segítette az életpályamodellen belül, hogy a városban le tudjon telepedni a fiatalember.

Tavaly technikai felszerelést is kapott a jászberényi tűzoltólaktanya, egy gépjárműfecskendőt, illetve egy magasból mentő szert, valamint az ügyintézők részére is sikerült két gépjárművet beszerezni. Azt gondolom, a tűzoltólaktanya felszereltsége és a benne dolgozók számára a feltételrendszer adott, hogy a következő időszakban is el tudjuk végezni a szakmai munkát.

– mondta el Fózer Tibor tűzoltó ezredes.

A Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség statisztikai elemzése kitér egyebek mellett a Jászság területén bekövetkezett káreseményekre is. Ebből látható, hogy 2017-hez viszonyítva a Jászságban jelentősen csökkent a káresemények száma. Tűzeseteknél ez 19 százalékos csökkenést jelent.

Szinte azonos számot mutat a műszaki mentési tevékenység. A káreseteknél a legjelentősebb, 60 százalékos csökkenés a mezőgazdaságban volt. A közlekedésben viszont 10 százalékkal nőtt a káresetek száma tavaly. A személysérülés 30 százalékos emelkedést mutat, a káresetek során történő elhalálozás a 2017-es évhez képest felére csökkent. Haláleset 2018-ban csak közlekedési balesetben történt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűzoltóság

káreset

katasztrófavédelem

jászság

jászberény