Javuló tendencia a Jászságban: jelentősen csökkent a káresemények száma

HelloVidék   
  Megosztom
Javuló tendencia a Jászságban: jelentősen csökkent a káresemények száma

A Jászságban 2017-hez képest tavaly jelentősen csökkent a káresemények száma. Kiemelt tűzoltói -beavatkozásra, katasztrófaveszély és veszélyhelyzet kihirdetésére, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség 2018-ban.

Tavaly csak egy nagyobb tűzeset történt Jászberény határában, derül ki többek között ez is a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság jászberényi kirendeltségének 2018-as szakmai munkájáról szóló tájékoztatóból, amit áprilisi tanácskozásán fogadott el a jászberényi képviselő-testület, írja a Szoljon.hu.

Fózer Tibor tűzoltó ezredes, kirendeltségvezető a grémium ülésén összegezte a szakmai munkát. Kiegyensúlyozott évet zártak, az időjárásban nem volt semmi rendkívüli, kiemelkedő tűzeset nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Csupán egy nagyobb tűzeset volt Jászberény határában. Az állománnyal stabil, 2018-ban nem volt fluktuáció, mondta el Fózer Tibor, majd hozzátette, hogy. ez nem azt jelenti, hogy azóta nem volt, mert akad olyan kolléga, aki azóta másik szervezeti egységhez került, esetleg magasabb beosztásba, de nem Jászberénybe. Olyan is van, aki néhány éves kitérő után visszajön a jászberényi kirendeltséghez dolgozni.

A beosztotti állomány vonatkozásában folyamatosan végzünk toborzást, így ha távozik valaki, azt rövid időn belül pótolni tudjuk. A fiatalok képzése hosszabb időt vesz igénybe.

– tette hozzá a jászberényi kirendeltségvezető.

Az önkormányzat helyi rendelete lapján idén a kirendeltség az egyik fiatal szakemberét támogatta lakásvásárlásban. Ezt egyébként az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is segítette az életpályamodellen belül, hogy a városban le tudjon telepedni a fiatalember.

Tavaly technikai felszerelést is kapott a jászberényi tűzoltólaktanya, egy gépjárműfecskendőt, illetve egy magasból mentő szert, valamint az ügyintézők részére is sikerült két gépjárművet beszerezni. Azt gondolom, a tűzoltólaktanya felszereltsége és a benne dolgozók számára a feltételrendszer adott, hogy a következő időszakban is el tudjuk végezni a szakmai munkát.

– mondta el Fózer Tibor tűzoltó ezredes.

A Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség statisztikai elemzése kitér egyebek mellett a Jászság területén bekövetkezett káreseményekre is. Ebből látható, hogy 2017-hez viszonyítva a Jászságban jelentősen csökkent a káresemények száma. Tűzeseteknél ez 19 százalékos csökkenést jelent.

Szinte azonos számot mutat a műszaki mentési tevékenység. A káreseteknél a legjelentősebb, 60 százalékos csökkenés a mezőgazdaságban volt. A közlekedésben viszont 10 százalékkal nőtt a káresetek száma tavaly. A személysérülés 30 százalékos emelkedést mutat, a káresetek során történő elhalálozás a 2017-es évhez képest felére csökkent. Haláleset 2018-ban csak közlekedési balesetben történt.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűzoltóság

káreset

katasztrófavédelem

jászság

jászberény