Kiderült, miért nem kap jó munkát a legtöbb magyar: ez lehet rá a megoldás

MTI   
  Megosztom
Kiderült, miért nem kap jó munkát a legtöbb magyar: ez lehet rá a megoldás

Átadták a felnőttképzést elősegítő Nyitott Tanulási Központ (Nyitok) eMűhelyét Debrecenben, ahol szervezett keretek között, modern eszközök használatával hatékonyabban tanulhatnak új kompetenciákat az érdeklődők.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a műhely átadásán hangsúlyozta: a magyar gazdaság fejlődése csak jól képzett munkaerővel tartható fenn, a tudás fejlesztése, bővítése pedig a munkavállalók talpon maradásának feltétele.

Ebben segítheti a felnőttek átképzését, továbbképzését a Nyitok debreceni eMűhelye, ahol szervezett keretek között, modern eszközök használatával hatékonyabban tanulhatnak új kompetenciákat az érdeklődők.

Elkezdődött a képzési jegyzék fejlesztése, amelynek során minden szakmát digitális kompetenciákkal bővítenek ki, és ezeknek a kompetenciáknak a gyermekek és a felnőttek képzésében is meg kell majd jelenniük

- tette hozzá a helyettes államtitkár. Papp László, Debrecen polgármestere a város előtt álló komoly kihívásnak nevezte, hogy az oktatás területén miként tudnak lépést tartani a gazdasági folyamatokkal. Elmondta: az ITM-el együttműködve jelenleg is folynak annak az intézkedési csomagnak az előkészületei, amely Debrecen oktatási rendszerének fejlesztését érinti. Hozzátette: az önkormányzat célja, hogy 2015 és 2025 között húszezer új munkahely létesüljön a városban, és jó esélyt lát arra, hogy az első nagy befektetési hullámot egy második is követi majd a megyeszékhelyen.

Debrecen jövője az oktatási lehetőségek mennyiségi és minőségi fejlesztésén múlik

- fogalmazott, hozzáfűzve, hogy ebben a folyamatban fontos szerepe lehet a Nyitok eMűhelyének is. Balázs Ákos, a Szövetség az életen át tartó tanulásért szervezet elnöke, a Nyitok-program projektmenedzsere hangsúlyozta: az országszerte már 52 helyen elérhető program keretében olyan felnőttképzési rendszert hoztak létre, amely könnyen elérhető, azonnali, versenyképes tudást ad a 16 és 64 év közötti korosztálynak.

Babos Tímea, párosban kétszeres világbajnok teniszező, a program nagykövete elmondta: szívesen állt a kezdeményezés népszerűsítése mellé, és fontosnak nevezte, hogy a felnőtt korosztály, amennyiben lehetősége van rá, napi szinten képezze magát. A debreceni Nyitok eMűhelyben a tanulók legmodernebb informatikai eszközök, a többi között 3D-nyomtató, asztali lézervágó és 3D-scanner használatával is megismerkedhetnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

munka

állás

gazdaság

felnőttképzés

kompetencia

készség

tanulás