Jó hír a gazdáknak: díjmentesen öntözhetnek a földeken

MTI   
  Megosztom
Jó hír a gazdáknak: díjmentesen öntözhetnek a földeken

Vízjogi létesítési engedély nélkül is díjmentesen öntözhetnek a gazdák a tavaszi szárazság okozta nehézségek mérséklése érdekében, a rendkívüli öntözési célú vízhasználat részeként - mondta Nagy István agrárminiszter.

Az intézkedést a szárazság miatt vezette be a kormány, a gazdák így külön engedély nélkül 1200 köbméternyi vizet használhatnak fel mintegy 100 hektárnyi területen legfeljebb egy hónapig, a tartósan vízhiányos időszakban

– mondta Nagy István. Az agrárminiszter kiemelte azt is, hogy a tavaszi vetés növekedését nagyban nehezítette, hogy februártól áprilisig a sokéves átlagnál 40 százalékkal kevesebb csapadék hullott. A kormány ezért kiterjesztette az öntözési idényt, majd április 1-től elrendelte a tartósan vízhiányos időszakot, a gazdák pedig ennek köszönhetően tudnak díjmentesen öntözni.

Kitért arra is, hogy a tavaszi szárazság okozta nehézségek mérséklődni látszanak a hétvégén hullott csapadékkal, de az esőzés sem vett le minden gondot a gazdák válláról.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellividék

gazdálkodás

támogatás

agrárium

öntözés

csapadék