Új csatornahálózat épül: 3 Duna-parti település közösen lép fel a szennyvíz ellen

MTI   
  Megosztom
Új csatornahálózat épül: 3 Duna-parti település közösen lép fel a szennyvíz ellen

Közös szennyvízhálózatot épít ki Almásfüzitő, Dunaalmás és Neszmély. A 2,1 milliárd forintos beruházás 5100 lakost szolgál majd ki, megvalósulása után csak az előírások szerint tisztított szennyvíz kerül a Dunába - ismertették Almásfüzitőn, a projekt bemutatóján.

A településen jelenleg a csapadékvízzel közös csatornarendszer üzemel, az így összegyűjtött szennyvízszűrés után kerül a Dunába, biológiai tisztítás nem történik, mondta el Beró László, Almásfüzitő polgármestere.

A projekt során Almásfüzitőn 244 új bekötést építenek ki, hat kilométeren új gerincvezetéket fektetnek le, és 7 kilométer hosszú nyomóvezetéket létesítenek. A hálózat másik végpontján, Neszmélyen a már meglévő csatornára további 53 háztartás csatlakozik, és két kilométer nyomóvezetéket fektetnek le.

Bíró Kornél projektvezető tájékoztatása szerint a két település között fekvő Dunaalmáson épül fel egy új, napi 610 köbméter szennyvíz tisztítására alkalmas telep, amelyet a legkorszerűbb berendezésekkel szerelnek fel, és az előírásoknak megfelelő tisztított vizet enged a Dunába.

A három Komárom-Esztergom megyei településen megvalósuló beruházás egy nagyobb projekt része, amelybe beletartozik az is, hogy Kulcs községben csatornahálózatot építenek ki, Rácalmás szennyvizét Dunaújvárosba vezetik, valamint korszerűsítik a pusztaszabolcsi szennyvíztelepet, ahol a tisztítóberendezések elavultsága miatt már többször kellett bírságot kiszabni.

A teljes beruházás értéke 5,8 milliárd forint, az összeg 90 százalékát uniós támogatásból fedezik. A projekt a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével valósul meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szennyvíz

duna

csatorna

csatornarendszer

almásfüzitő

dunaalmás

neszmély

összefogás