Négyszeres drágulás a piacokon: luxus lesz a cseresznye?

HelloVidék   
  Megosztom
Négyszeres drágulás a piacokon: luxus lesz a cseresznye?

Akár 2000 forintba is kerülhet a cseresznye kilója, amihez tavaly már ennek a negyedéért hozzájuthattunk. Most viszont van olyan fajta, ahol szinte a termés egésze kiesett. A termelő azt mondta tavaly erős volt a fák terhelése a sok gyümölcs miatt, a téli időszakban hol meleg, hol meg nagyon hideg volt, most pedig a sok eső okozta a bajt - írja az atv.hu.

Elképesztő drágulásnak lehetünk szemtanúi: az ATV híradója szerint idén négyszer annyiba kerülhet a cseresznye, mint tavaly. Ennek az az oka, hogy nagyon kedvezőtlen volt az időjárás az elmúlt hónapokban. A Híradónak nyilatkozó termelő elárulta, hogy „már azt az áprilist követő időszakban lehetett érzékelni, hogy bizonyos fajtákból akár 80-90%-os termés is kiesett. Mi átlagosan akkor úgy számoltuk, hogy nagyjából olyan 30-50% a termékkiesés."

Jó hír azonban, hogy kajszibarackból idén több lesz, ugyanis a tavalyi termés majdnem maradék nélkül elfagyott. Bár már lehet kapni a piacokon kajszit, az igazi szezonja június végén kezdődik, ezért az igazi jó kajszibarackért még egy hónapot kell várni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

cseresznye

gyümölcs

drágulás

áremelkedés

élelmiszer

termelő

időjárás