Itt a titok: így tudsz fillérekért gyümölcsöt venni!

infostart.hu   
  Megosztom
Itt a titok: így tudsz fillérekért gyümölcsöt venni!

Akár harmadával olcsóbban is hozzájuthatunk a gyümölcsökhöz, ha Szedd magad! akciókon vásárolunk – hívta fel a figyelmet az InfoRádiónak nyilatkozó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke. Mártonffy Béla szerint a rendszer mára jól működik, a fogyasztók és a termelők is szeretik, nem csak a munkaerőhiány miatt hirdetik meg.

Már javában érik a meggy, kezdődik a kajsziszezon, de cseresznyét is bőven találni még a piacon. Aki nagy mennyiséget szeretne vásárolni, befőzni, érdemes a Szedd magad! akciókat keresnie, így ugyanis jóval olcsóbb a gyümölcs, tanácsolja Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárkamera kertészeti- és beszállítóipari osztályának elnöke.

"Van egy csökkenés az árban, mégpedig az, ami a csomagolást, vagy a szállítást jelent, ami elérheti akár a harmadát is. Az sem elhanyagolható, hogy van egy frissessége ennek a dolognak. Aki leszedte, önmaga szedte le, tudja, hogy mikor. Van egy ilyen vonzó minőségi garanciát jelentő része is a Szedd magadnak!" – emelte ki.

A termelők egy része akkor hirdet Szedd magad! akciót, miután az áruházláncoknak, vagy az exportra szánt árut leszállították. Az ültetvényen maradt jó minőségű gyümölcsöt így kedvező áron kaphatják meg a fogyasztók. A termelők egy része pedig eleve ilyen értékesítésre szánja az áruját, így a szállítás és csomagolás mellett a szedéshez szükséges munkaerőt is megspórolják, de mégsem ez a legfőbb ok, mondja Mártonffy Béla.

Az országban sok helyen van munkaerőhiány, így a zöldség-gyümölcs termelésben is. Valószínűleg van egy ilyen motiváció benne, de pillanatnyilag én azt látom, hogy elsősorban az elmúlt években kialakult kapcsolatokon keresztül egy bizalom épült ki a gazda és a fogyasztó között, amit ezzel a Szedd magad! rendszerrel nagyon logikusan és jól le tudnak bonyolítani

– fogalmazott. Mártonffy Béla szerint a Szedd magad! akciók rendszere mára jól működik Magyarországon. A legtöbb termelő a kialakult törzsvásárlói körének adja így el az áruját.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyümölcs

szedd magad akció

termés

vásárlás

gazdaság

mezőgazdaság

munkaerőhiány

árak