Méhészek, figyelem: még nyakon csíphető a támogatás

MTI   
  Megosztom
Méhészek, figyelem: még nyakon csíphető a támogatás

Augusztus végéig jelentkezhetnek a méhészek az agrártárca 600 millió forint összértékű támogatására - mondta az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Bross Péter hozzátette: a méhészeti tevékenység hatékonyságának növelése érdekében a kormány több ezer méhésznek nyújt támogatást októbertől. A legfrissebb adatok szerint körülbelül 550 ezer méhcsalád tulajdonosa, több mint ötezer méhész igényelte eddig a támogatást. Az egyesület elnöke elmondta azt is, hogy a méhészek idén gyenge, vagy alig közepesnek mondható évet zártak.

A szezon kezdeti aszálya miatt a repce nem mézelt, majd az akác 10-12 napos virágzási idején végig esett az eső, a helyzetet pedig csak tovább rontotta, hogy a nyár egyetlen lehűlése a napraforgó virágzással esett egybe

- magyarázta Bross Péter.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

méhek

méhészet

támogatás

országos magyar méhészeti egyesület