Vajdasági mentorképzés: ezzel segítik a helyi magyarokat

HelloVidék   
  Megosztom
Vajdasági mentorképzés: ezzel segítik a helyi magyarokat

Újabb állomásához érkezett a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminal Kárpát-medencei vállalkozásfejlesztési programja. A külhoni vállalkozásokat fejlesztő, évek óta sikeresen működő program azzal egészül ki, hogy vajdasági vállalkozókból mentorokat képeznek a Design Terminal nemzetközi mentorhálózatának legjobb szakemberei.

Az új mentorok olyan sikeres vállalkozók, akik vállalják, hogy üzleti tapasztalataikkal az induló vállalkozásokat segítik. A program a Prosperitati Alapítvány, valamint a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesületének közreműködésével valósul meg.

A Design Terminal mentorálási módszertanról ad képzést résztvevő vajdasági vállalkozóknak, akik vállalják, hogy közösségüket tapasztalataikkal is segítik a jövőben. Ezután a mentorokat és a mentoráltakat a szakterületeknek és jellemző kihívásoknak megfelelően kapcsolják össze a képzés szervezői. A közös eseményeken a mentorok és mentoráltak olyan vállalkozásfejlesztési témákat dolgoznak fel, mint az üzleti tervezés, a munkaerőmegtartás, vagy digitális marketing. A Design Terminal hét országban szervez inkubációs programokat, ezért a program várhatóan a vajdasági üzleti tehetségek nemzetközi kapcsolatépítésének is lendületet ad.

A vajdasági mentorképzéssel újabb kezdeményezéssel egészül ki a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Design Terminal határon túli vállalkozókat képző programsorozata, melynek első állomása 2019-ben a júniusi mezőkövesdi képzés volt. A mezőkövesdi eseményen, az előző évekhez hasonlóan, mintegy 200 magyar vállalkozó vett részt a Kárpát-medence minden tájáról.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vajdaság

vállalkozás

magyarok

segítség

pályázat

vállalkozásfejlesztés