Áldatlan állapotok a Postán: van, ahol a lakosoknak kell bemenni a levelekért

HelloVidék   
  Megosztom
Áldatlan állapotok a Postán: van, ahol a lakosoknak kell bemenni a levelekért

Néhány év alatt megkétszereződött a falu lélekszáma, ráadásul a hatezer lakóra jutó két postai kézbesítőből az egyik hetek óta kiesett a munkából, így sok rajkai az elmúlt időszakban a helyi postahivatalban keresi a küldeményeit. A posta közölte: folyamatos toborzással, hirdetésekkel próbálja mielőbb az üres állásokat betölteni - írja a Kisalföld.

„A rajkai posta ügyében fordulok önökhöz. Sajnos évek óta akadozik a megfelelő minőségű szolgáltatás biztosítása a településen. A dolgozók túlterheltek, az épület alkalmatlan, a technika akadozik. A leveleket sokszor két hét késéssel sem kézbesítik, nyitvatartási időben rendszeresen zárva tartanak, a sor folyamatosan az utcán kígyózik” – írta egy olvasó a lapnak. A helyiektől azt a tájékoztatást kapták, hogy családi okok miatt az egyik kézbesítő hetekkel ezelőtt kiesett a munkába, ami miatt sok helyre nem jutnak el a levelek, küldemények.

Rajkán azért harapódzott el a probléma, mert Szlovákiából rengeteg ember költözött be, így kétszeresére duzzadt a falu lélekszáma. A polgármester szerint nagy probléma, hogy Rajkát egy 2700 fős településként könyvelte el a Posta, ahova "elég két kézbesítő", noha nagyjából 6000 fő lakik már a településen. A két kézbesítő a nagyjából 1500 háztartást már nehezen bírja.

Előfordul, hogy hét közben hosszabb-rövidebb időre bezár a postahivatal, s az ott dolgozók is segítenek az elmaradt levelek kihordásában. Rajkán már a cégek és intézmények működését is veszélyezteti ez az állapot

– mondta Kiss Vince polgármester, aki az áldatlan állapot miatt levelet írt már a postának, az illetékes miniszternek, országgyűlési képviselőnek és a megyei kormánymegbízottnak is. A lap olvasói szerint a helyi postahivatal előtt kígyózó sorok vannak, mivel annyian mennek be a leveleikért, egy csekkfeladásért pedig sokan a szomszédos Dunakilitire és Bezenyére mennek át.

A Magyar Posta mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek kiszolgálása zökkenőmentesen történjen, azonban vannak olyan területek, illetve szakmakörök, amelyeket jobban sújt a munkaerőhiány. A posta folyamatos toborzással, hirdetésekkel próbálja mielőbb az üres állásokat betölteni. A rajkai posta épületén a korábbi években felújításra került a tető, a kerítés, megtörtént a nyílászárók cseréje, valamint idén további felújítások is várhatók

– reagált a Posta a lap megkeresésére. A portál felidézi, hogy az eset nem egyedi, mivel tavaly májusban Győrújfalun egyben kapták meg a leveleiket a helyiek, mert nem volt kézbesítő. Azt írják, "a Magyar Posta – több más vállalathoz hasonlóan – a nyugat-magyarországi megyékben munkaerő-problémákkal küzd. 2018 első felében megyei falvakban tartott kihelyezett tájékoztató napot a Magyar Posta, munkatársak után kutatva. Országosan több száz dolgozót tudnának felvenni."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

posta

gazdaság

rajka

levél

csomag

küldemény

állás

munkaerőhiány