Áldatlan állapotok a Postán: van, ahol a lakosoknak kell bemenni a levelekért

HelloVidék   
  Megosztom
Áldatlan állapotok a Postán: van, ahol a lakosoknak kell bemenni a levelekért

Néhány év alatt megkétszereződött a falu lélekszáma, ráadásul a hatezer lakóra jutó két postai kézbesítőből az egyik hetek óta kiesett a munkából, így sok rajkai az elmúlt időszakban a helyi postahivatalban keresi a küldeményeit. A posta közölte: folyamatos toborzással, hirdetésekkel próbálja mielőbb az üres állásokat betölteni - írja a Kisalföld.

„A rajkai posta ügyében fordulok önökhöz. Sajnos évek óta akadozik a megfelelő minőségű szolgáltatás biztosítása a településen. A dolgozók túlterheltek, az épület alkalmatlan, a technika akadozik. A leveleket sokszor két hét késéssel sem kézbesítik, nyitvatartási időben rendszeresen zárva tartanak, a sor folyamatosan az utcán kígyózik” – írta egy olvasó a lapnak. A helyiektől azt a tájékoztatást kapták, hogy családi okok miatt az egyik kézbesítő hetekkel ezelőtt kiesett a munkába, ami miatt sok helyre nem jutnak el a levelek, küldemények.

Rajkán azért harapódzott el a probléma, mert Szlovákiából rengeteg ember költözött be, így kétszeresére duzzadt a falu lélekszáma. A polgármester szerint nagy probléma, hogy Rajkát egy 2700 fős településként könyvelte el a Posta, ahova "elég két kézbesítő", noha nagyjából 6000 fő lakik már a településen. A két kézbesítő a nagyjából 1500 háztartást már nehezen bírja.

Előfordul, hogy hét közben hosszabb-rövidebb időre bezár a postahivatal, s az ott dolgozók is segítenek az elmaradt levelek kihordásában. Rajkán már a cégek és intézmények működését is veszélyezteti ez az állapot

– mondta Kiss Vince polgármester, aki az áldatlan állapot miatt levelet írt már a postának, az illetékes miniszternek, országgyűlési képviselőnek és a megyei kormánymegbízottnak is. A lap olvasói szerint a helyi postahivatal előtt kígyózó sorok vannak, mivel annyian mennek be a leveleikért, egy csekkfeladásért pedig sokan a szomszédos Dunakilitire és Bezenyére mennek át.

A Magyar Posta mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek kiszolgálása zökkenőmentesen történjen, azonban vannak olyan területek, illetve szakmakörök, amelyeket jobban sújt a munkaerőhiány. A posta folyamatos toborzással, hirdetésekkel próbálja mielőbb az üres állásokat betölteni. A rajkai posta épületén a korábbi években felújításra került a tető, a kerítés, megtörtént a nyílászárók cseréje, valamint idén további felújítások is várhatók

– reagált a Posta a lap megkeresésére. A portál felidézi, hogy az eset nem egyedi, mivel tavaly májusban Győrújfalun egyben kapták meg a leveleiket a helyiek, mert nem volt kézbesítő. Azt írják, "a Magyar Posta – több más vállalathoz hasonlóan – a nyugat-magyarországi megyékben munkaerő-problémákkal küzd. 2018 első felében megyei falvakban tartott kihelyezett tájékoztató napot a Magyar Posta, munkatársak után kutatva. Országosan több száz dolgozót tudnának felvenni."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

posta

gazdaság

rajka

levél

csomag

küldemény

állás

munkaerőhiány