Ötmilliárdból fejlesztik a debreceni gyárat: több mint 200 új munkahely létesül!

MTI   
  Megosztom
Ötmilliárdból fejlesztik a debreceni gyárat: több mint 200 új munkahely létesül!

Megkezdődtek a végső szerelési munkálatok a National Instruments (NI) debreceni gyárának új, "D" épületében, az 5,5 milliárd forintos fejlesztést 2,5 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány, közölte Ábrahám László, a gyár igazgatója a helyszínen, sajtótájékoztatón.

A National Instruments az egyik első nagyvállalat volt, amely 2001-ben elhatározta, hogy a városban hozza létre telephelyét. A városvezetés akkor úgy határozott, hogy a hagyományos, főleg mezőgazdasági termékek feldolgozására alapozott, elmaradott gazdasági szerkezet helyett a magas hozzáadott értéket előállító beruházásokat támogatja, mondta el Papp László, Debrecen polgármestere.

Az elmúlt 18 évben a - mérés- és irányításautomatizálás terén piacvezető - amerikai cég folyamatos befektetésekkel bővítette kapacitásait. Hosszú távú tervei igazolásaként 2016-ban jelentette be azt az 5,5 milliárd forint értékű beruházást, amelynek eredményeként 210 magas hozzáadott értékű munkahelyet hoz létre új globális szolgáltatóközpontjában. A projekt megvalósítása a határidő szerint halad, az új irodaépület várhatóan ez év végéig elkészül, közölte Ábrahám László.

Az új épületbe 250-en költözhetnek be, mindannyian magas hozzáadott értékű pozícióban, mérnöki és informatikai kutatás-fejlesztési és más emberi erőforrás, értékesítési és szolgáltatási területeken dolgoznak, a legtöbbjük felsőfokú végzettséggel, angol és más idegen nyelv ismeretével, sorolta az igazgató.

A texasi székhelyű National Instruments vállalatcsoport közös értékteremtésének egyik kiemelt területe a fenntarthatóság, amit az NI nemcsak a fenntartható megoldásokat lehetővé tevő elektronikai termékei, de saját ökológiai lábnyomának csökkentése révén is igyekszik elősegíteni. A debreceni gyártó- és szolgáltató központ további bővítésekor ezért kiemelt cél volt az új, 6000 négyzetméteres épület környezeti terhelésének minimalizálása, jelezte Ábrahám László.

A NI Hungary Kft. értékesítésének nettó árbevétele a nyilvános cégadatok szerint tavaly 650 millió dollár (183 milliárd forint) volt a 2017. évi mintegy 600 millió dollár (172 milliárd forint) után. Az adózás előtti eredmény a 2017. évi 60,7 millió dollárról (17 milliárd forint) 69,5 millió dollárra (19,5 milliárd forintra) emelkedett egy év alatt.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

cég

gyár

debrecen

fejlesztés

környezetvédelem

beruházás