Ötmilliárdból fejlesztik a debreceni gyárat: több mint 200 új munkahely létesül!

MTI   
  Megosztom
Ötmilliárdból fejlesztik a debreceni gyárat: több mint 200 új munkahely létesül!

Megkezdődtek a végső szerelési munkálatok a National Instruments (NI) debreceni gyárának új, "D" épületében, az 5,5 milliárd forintos fejlesztést 2,5 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány, közölte Ábrahám László, a gyár igazgatója a helyszínen, sajtótájékoztatón.

A National Instruments az egyik első nagyvállalat volt, amely 2001-ben elhatározta, hogy a városban hozza létre telephelyét. A városvezetés akkor úgy határozott, hogy a hagyományos, főleg mezőgazdasági termékek feldolgozására alapozott, elmaradott gazdasági szerkezet helyett a magas hozzáadott értéket előállító beruházásokat támogatja, mondta el Papp László, Debrecen polgármestere.

Az elmúlt 18 évben a - mérés- és irányításautomatizálás terén piacvezető - amerikai cég folyamatos befektetésekkel bővítette kapacitásait. Hosszú távú tervei igazolásaként 2016-ban jelentette be azt az 5,5 milliárd forint értékű beruházást, amelynek eredményeként 210 magas hozzáadott értékű munkahelyet hoz létre új globális szolgáltatóközpontjában. A projekt megvalósítása a határidő szerint halad, az új irodaépület várhatóan ez év végéig elkészül, közölte Ábrahám László.

Az új épületbe 250-en költözhetnek be, mindannyian magas hozzáadott értékű pozícióban, mérnöki és informatikai kutatás-fejlesztési és más emberi erőforrás, értékesítési és szolgáltatási területeken dolgoznak, a legtöbbjük felsőfokú végzettséggel, angol és más idegen nyelv ismeretével, sorolta az igazgató.

A texasi székhelyű National Instruments vállalatcsoport közös értékteremtésének egyik kiemelt területe a fenntarthatóság, amit az NI nemcsak a fenntartható megoldásokat lehetővé tevő elektronikai termékei, de saját ökológiai lábnyomának csökkentése révén is igyekszik elősegíteni. A debreceni gyártó- és szolgáltató központ további bővítésekor ezért kiemelt cél volt az új, 6000 négyzetméteres épület környezeti terhelésének minimalizálása, jelezte Ábrahám László.

A NI Hungary Kft. értékesítésének nettó árbevétele a nyilvános cégadatok szerint tavaly 650 millió dollár (183 milliárd forint) volt a 2017. évi mintegy 600 millió dollár (172 milliárd forint) után. Az adózás előtti eredmény a 2017. évi 60,7 millió dollárról (17 milliárd forint) 69,5 millió dollárra (19,5 milliárd forintra) emelkedett egy év alatt.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

cég

gyár

debrecen

fejlesztés

környezetvédelem

beruházás