Idén még több hal kerülhet a tányérra: tavalyi áron kínálják a piacok

infostart.hu   
  Megosztom
Idén még több hal kerülhet a tányérra: tavalyi áron kínálják a piacok

Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője elmondta, hogy idén új feldolgozott termékekkel, de a tavalyi árakkal készülnek a halászok a karácsonyi forgalomra. Jelentősen növelnék a közvetlen értékesítést is a tógazdaságok, mivel így könnyebben tarthatják az alacsonyabb fogyasztói árakat, de a termelők jövedelmezősége is megmarad - írja az Infostart.

Kicsit mindig jobb a karácsonyi rendelés, mint az előző évi, köszönhetően annak is, hogy az emberek egyre inkább rájönnek, nemcsak a karácsony miatt, hanem az egészségük miatt is fontos a halfogyasztás

- mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője.

Ahogy a portál írja, a hazai haltermés bőséges, így a piacokon minden fajtából bőséges kínálat várható. De azért akad pár újdonság is a felhozatalban, mint például a pecsenyeharcsa vagy a magyar szürkeharcsa. A legismertebb és sokak által keresett halakból, mint a süllő gyengébb, míg pisztrángból, tokhalakból és pontyból bőséges és folyamatos a választék. Ahogy a szakember említi, a 1,5-2 kilósoktól az egészen nagy, 3,5-4 kilós példányokig minden méretben megtalálhatjuk a számunkra megfelelő halat.

Ami a legfontosabb, hogy nem fognak emelkedni az árak. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók 6-10 százalékkal olcsóbban kapják meg a halat, miután az inflációt és az egyéb áremelkedések nyűgeit a halászok viselik, köszönhetően a bőséges keresletnek és a halfogyasztás évközbeni fogyasztásának népszerűsítésére vonatkozó szándéknak

- emelte ki Lévai Ferenc, majd hozzátette, szeretnék, ha Magyarországon is emelkedne a halfogyasztás, és nemcsak az ünnep hala lenne ponty, hanem az is ünnep lenne, amikor halat fogyasztunk. Új kezdeményezésük a halpéntek, ami halfogyasztásra ösztönözné a lakosságot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

magyar akvakultúra és halászati szakmaközi szervezet

feldolgozott termék

halászok

karácsony

forgalom

karácsonyi forgalom