76 ezer csemetét telepítenek: rohamléptekben halad a fásítási program

HelloVidék   
  Megosztom
76 ezer csemetét telepítenek: rohamléptekben halad a fásítási program

Öt helyszínen 76 ezer csemetét telepít a Kaán Károly Országos Fásítási Mintaprogram keretében a Zalaerdő Zrt. - írja a zaol.hu.

Ahogy a portál írja, a múlt héten sikerült a Bajcsai Csemetekertben kiemelni a kocsányos és kocsánytalan tölgycsemetéket az esős idő ellenére. A Kaán Károly Országos Fásítási Mintaprogram célja a meglévő erdők megóvása és fiatalítása, illetve az ország fával borított területeinek növelése, ami az egyik leghatékonyabb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklésé­ben.

Folyamatosan szállítják ki az erdőrészletekbe a Bajcsán kitermelt tölgycsemetéket, ahol elkezdődik az ültetésük a talaj-előkészítés után. A magyar erdőterületek növeléséhez a Zalaerdő a program során közel 9 hektáron végez erdőtelepítést az idei őszi és a jövő tavaszi időszak alatt. Az adatok szerint ehhez közel 76 ezer csemetét használnak fel eddig.

A telepítést két erdészet területén, 5 helyszínen végzik el a szakemberek – az egyes helyszínekhez illeszkedő fő- és elegy fafajokat a termőhelyfeltárási szakvélemények alapján választják ki. Az erdőtelepítési-kivitelezési terv tartalmazza a Zalaerdő Zrt. erre vonatkozó javaslatait, melyeket a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Osztálya hagy jóvá

- olvasható a portálon.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fásítás

fásítási program

országfásítás

nagykanizsa