76 ezer csemetét telepítenek: rohamléptekben halad a fásítási program

HelloVidék   
  Megosztom
76 ezer csemetét telepítenek: rohamléptekben halad a fásítási program

Öt helyszínen 76 ezer csemetét telepít a Kaán Károly Országos Fásítási Mintaprogram keretében a Zalaerdő Zrt. - írja a zaol.hu.

Ahogy a portál írja, a múlt héten sikerült a Bajcsai Csemetekertben kiemelni a kocsányos és kocsánytalan tölgycsemetéket az esős idő ellenére. A Kaán Károly Országos Fásítási Mintaprogram célja a meglévő erdők megóvása és fiatalítása, illetve az ország fával borított területeinek növelése, ami az egyik leghatékonyabb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklésé­ben.

Folyamatosan szállítják ki az erdőrészletekbe a Bajcsán kitermelt tölgycsemetéket, ahol elkezdődik az ültetésük a talaj-előkészítés után. A magyar erdőterületek növeléséhez a Zalaerdő a program során közel 9 hektáron végez erdőtelepítést az idei őszi és a jövő tavaszi időszak alatt. Az adatok szerint ehhez közel 76 ezer csemetét használnak fel eddig.

A telepítést két erdészet területén, 5 helyszínen végzik el a szakemberek – az egyes helyszínekhez illeszkedő fő- és elegy fafajokat a termőhelyfeltárási szakvélemények alapján választják ki. Az erdőtelepítési-kivitelezési terv tartalmazza a Zalaerdő Zrt. erre vonatkozó javaslatait, melyeket a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Osztálya hagy jóvá

- olvasható a portálon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fásítás

fásítási program

országfásítás

nagykanizsa