76 ezer csemetét telepítenek: rohamléptekben halad a fásítási program

HelloVidék   
  Megosztom
76 ezer csemetét telepítenek: rohamléptekben halad a fásítási program

Öt helyszínen 76 ezer csemetét telepít a Kaán Károly Országos Fásítási Mintaprogram keretében a Zalaerdő Zrt. - írja a zaol.hu.

Ahogy a portál írja, a múlt héten sikerült a Bajcsai Csemetekertben kiemelni a kocsányos és kocsánytalan tölgycsemetéket az esős idő ellenére. A Kaán Károly Országos Fásítási Mintaprogram célja a meglévő erdők megóvása és fiatalítása, illetve az ország fával borított területeinek növelése, ami az egyik leghatékonyabb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklésé­ben.

Folyamatosan szállítják ki az erdőrészletekbe a Bajcsán kitermelt tölgycsemetéket, ahol elkezdődik az ültetésük a talaj-előkészítés után. A magyar erdőterületek növeléséhez a Zalaerdő a program során közel 9 hektáron végez erdőtelepítést az idei őszi és a jövő tavaszi időszak alatt. Az adatok szerint ehhez közel 76 ezer csemetét használnak fel eddig.

A telepítést két erdészet területén, 5 helyszínen végzik el a szakemberek – az egyes helyszínekhez illeszkedő fő- és elegy fafajokat a termőhelyfeltárási szakvélemények alapján választják ki. Az erdőtelepítési-kivitelezési terv tartalmazza a Zalaerdő Zrt. erre vonatkozó javaslatait, melyeket a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Osztálya hagy jóvá

- olvasható a portálon.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fásítás

fásítási program

országfásítás

nagykanizsa