76 ezer csemetét telepítenek: rohamléptekben halad a fásítási program

HelloVidék   
  Megosztom
76 ezer csemetét telepítenek: rohamléptekben halad a fásítási program

Öt helyszínen 76 ezer csemetét telepít a Kaán Károly Országos Fásítási Mintaprogram keretében a Zalaerdő Zrt. - írja a zaol.hu.

Ahogy a portál írja, a múlt héten sikerült a Bajcsai Csemetekertben kiemelni a kocsányos és kocsánytalan tölgycsemetéket az esős idő ellenére. A Kaán Károly Országos Fásítási Mintaprogram célja a meglévő erdők megóvása és fiatalítása, illetve az ország fával borított területeinek növelése, ami az egyik leghatékonyabb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklésé­ben.

Folyamatosan szállítják ki az erdőrészletekbe a Bajcsán kitermelt tölgycsemetéket, ahol elkezdődik az ültetésük a talaj-előkészítés után. A magyar erdőterületek növeléséhez a Zalaerdő a program során közel 9 hektáron végez erdőtelepítést az idei őszi és a jövő tavaszi időszak alatt. Az adatok szerint ehhez közel 76 ezer csemetét használnak fel eddig.

A telepítést két erdészet területén, 5 helyszínen végzik el a szakemberek – az egyes helyszínekhez illeszkedő fő- és elegy fafajokat a termőhelyfeltárási szakvélemények alapján választják ki. Az erdőtelepítési-kivitelezési terv tartalmazza a Zalaerdő Zrt. erre vonatkozó javaslatait, melyeket a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Osztálya hagy jóvá

- olvasható a portálon.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fásítás

fásítási program

országfásítás

nagykanizsa