Magyar siker: Amerikában nyert díjat a szegedi egyetem fejlesztése

HelloVidék   
  Megosztom
Magyar siker: Amerikában nyert díjat a szegedi egyetem fejlesztése

Ez az egyetlen, piacon elérhető laboratóriumi reaktor, amiben a vízből történő hidrogén előállítás egy kompresszor nélküli, szabadalmaztatott elektrolitikus technológia segítségével megy végbe. Most a világ száz legjelentősebb és leginnovatívabb termékei közé választották.

A ThalesNano Energy Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös fejlesztésű hidrogénreaktorát a gyakran „Innovációs Oscar-díjnak” is nevezett, nagy presztízsű amerikai R&D Top 100 díjjal tüntették ki és választották a világ száz legjelentősebb és leginnovatívabb termékei közé 2019 októberében.

A H-Genie® jelenleg

A kompakt berendezés egy olyan valódi alternatívát nyújt a hagyományos hidrogénpalackokkal szemben, amely jelentős előrelépést jelent a laboratóriumi biztonság szempontjából és egyúttal nagymértékben növeli a kémiai alkalmazások lehetőségét is.

A cég alapítói, Richard Jones ügyvezető igazgató, Prof. Janáky Csaba tudományos tanácsadó és Dr. Darvas Ferenc elnök kiemelték:

Igazán nagy megtiszteltetés számunkra ez a nagy presztízsű nemzetközi elismeréssel járó díj. Kevés USA-n kívüli cég büszkélkedhet vele, mi vagyunk a díj történetében a második magyar nyertes cég. A 2018-as piacra vitele óta a H-Genie® világszerte már számos országban működik, és a berendezés csak egyike azon innovatív technológiáknak, amelyeket az elkövetkező öt évben tervezünk piacosítani. Partnerünkkel, a Szegedi Tudományegyetemmel jelenleg a technológia léptéknövelésén, illetve a berendezés adaptálásán dolgozunk szén-dioxid értékes anyagokká történő átalakításához mind földi környezetben, mind űripari alkalmazások tekintetében.

A ThalesNano Zrt a Darholding cégcsoport, Közép-Európa egyik legnagyobb innovatív technológiai céghálózatának tagja. A cégcsoport hazai és nemzetközi űrkutatási fejlesztésekben is érdekelt, és elkötelezett az iránt, hogy díjnyertes kémiai reaktoraikat világelsőként feljuttassák az űrbe.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szegedi tudományegyetem

hidrogénreaktor

innováció

kutatás

magyar siker