Magyar siker: Amerikában nyert díjat a szegedi egyetem fejlesztése

HelloVidék   
  Megosztom
Magyar siker: Amerikában nyert díjat a szegedi egyetem fejlesztése

Ez az egyetlen, piacon elérhető laboratóriumi reaktor, amiben a vízből történő hidrogén előállítás egy kompresszor nélküli, szabadalmaztatott elektrolitikus technológia segítségével megy végbe. Most a világ száz legjelentősebb és leginnovatívabb termékei közé választották.

A ThalesNano Energy Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös fejlesztésű hidrogénreaktorát a gyakran „Innovációs Oscar-díjnak” is nevezett, nagy presztízsű amerikai R&D Top 100 díjjal tüntették ki és választották a világ száz legjelentősebb és leginnovatívabb termékei közé 2019 októberében.

A H-Genie® jelenleg

A kompakt berendezés egy olyan valódi alternatívát nyújt a hagyományos hidrogénpalackokkal szemben, amely jelentős előrelépést jelent a laboratóriumi biztonság szempontjából és egyúttal nagymértékben növeli a kémiai alkalmazások lehetőségét is.

A cég alapítói, Richard Jones ügyvezető igazgató, Prof. Janáky Csaba tudományos tanácsadó és Dr. Darvas Ferenc elnök kiemelték:

Igazán nagy megtiszteltetés számunkra ez a nagy presztízsű nemzetközi elismeréssel járó díj. Kevés USA-n kívüli cég büszkélkedhet vele, mi vagyunk a díj történetében a második magyar nyertes cég. A 2018-as piacra vitele óta a H-Genie® világszerte már számos országban működik, és a berendezés csak egyike azon innovatív technológiáknak, amelyeket az elkövetkező öt évben tervezünk piacosítani. Partnerünkkel, a Szegedi Tudományegyetemmel jelenleg a technológia léptéknövelésén, illetve a berendezés adaptálásán dolgozunk szén-dioxid értékes anyagokká történő átalakításához mind földi környezetben, mind űripari alkalmazások tekintetében.

A ThalesNano Zrt a Darholding cégcsoport, Közép-Európa egyik legnagyobb innovatív technológiai céghálózatának tagja. A cégcsoport hazai és nemzetközi űrkutatási fejlesztésekben is érdekelt, és elkötelezett az iránt, hogy díjnyertes kémiai reaktoraikat világelsőként feljuttassák az űrbe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szegedi tudományegyetem

hidrogénreaktor

innováció

kutatás

magyar siker