Új irányba mozdul a vidék bankja: közös együttműködésre készülnek a baromfiágazattal

HelloVidék   
  Megosztom
Új irányba mozdul a vidék bankja: közös együttműködésre készülnek a baromfiágazattal

A megállapodást a Takarékbank részéről Szabó Levente üzleti vezérigazgató-helyettes, a BTT oldaláról pedig Csorbai Attila elnök írta alá. A Takarékbank meghatározó szerepet tölt be a magyar mezőgazdaság, és így a hazai baromfiágazat finanszírozásában. Szabó Levente az aláírást követően megerősítette, hogy a takarékszövetkezeti szektor hagyományaihoz hűen a Takarékbank továbbra is arra törekszik, hogy a magyar vidék, a hazai agrárvállalkozások első számú bankja legyen.

Az elmúlt időszak integrációs folyamatainak célja, hogy a Takarékbank ugyanakkor egy modern, innovatív pénzintézetté váljon, amely képes megfelelni a XXI. század kihívásainak.

Az információs technológiák robbanásszerű fejlődése, a digitalizáció elérte a mezőgazdaságot, és azon belül a baromfiágazatot is. Az a célunk, hogy nemcsak kedvező feltételű hitelekkel, hanem a legújabb piaci és technológiai ismeretekhez való hozzáférés megteremtésével is segítsük a magyar baromfiágazati szereplőket a hazai és nemzetközi piacokon való helytállásban

– tette hozzá Szabó Levente.

A Baromfi Terméktanács a broilercsirke-, pulyka- és tojáságazat mellett a víziszárnyassal foglalkozó tenyésztőket, termelőket, vágó-feldolgozó üzemeket és továbbfeldolgozó üzemeket is képviseli. A baromfiágazat a magyar állattenyésztés egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata, amely a rendszerváltás óta nem csak megőrizte, hanem javítani is tudta nemzetközi pozícióit.

A baromfiágazat a legnagyobb hazai állattenyésztési ágazat, export teljesítménye, termelési értéke, termelési volumene alapján. Az ágazat a jövőben is képes lehet termelési volumeneit növelni, versenyképes terméket előállítani

- mondta Csorbai Attila, aki hozzátette, ehhez részben állami fejlesztési források, részben pedig e fejlesztésekhez megfelelő finanszírozási megoldások szükségesek. A BTT ezért nyitott minden olyan együttműködésre, mely ezen ágazati célok megvalósítását segíti.A megújított és kibővített együttműködés keretében a BTT egyebek között vállalja azt is, hogy a Takarék Csoport agrárfinanszírozással foglalkozó munkatársainak a baromfiágazatról szóló, annak gyakorlatára koncentráló képzést tart.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

baromfiágazat

takarék

takarékbank

vidék