Ezért katasztrofális a hőingadozás: nagy bajt hozhat a magyar gazdákra

HelloVidék   
  Megosztom
Ezért katasztrofális a hőingadozás: nagy bajt hozhat a magyar gazdákra

A hol hideg, hol meleg időjárás tönkre teheti a növények gyökérzetét, ráadásul az állatok is megsínylik: az élősködők jobban tudnak szaporodni, nem úgy, mint a folyamatos, száraz hidegben. A gazdák abban bíznak, hogy az enyhe időt kiheverik a növények, amint beköszönt egy hosszabb télies időszak.

A viszonylag enyhe idő és a hőingadozások miatt nem túl rózsás a mezőgazdaság helyzete. Hiányzik a csapadék a földekről, pedig a szakemberek szerint nagyon kellene a hó a növényeknek is. Ez együttesen a termés romlásához vezethet országszerte. Az igazi tél hiánya a szabadon tartott állatokat is veszélyezteti, hangzott el az ATV riportjában.

A Nógrád megyei Varsány környékén gazdálkodó Kiss Bertalan azt nyilatkozta:

Még nem látszik, hogy az őszi vetések károsodtak volna, de ha nem lesz folyamatos hideg és hó, abból baj származhat. Az állattartók pedig arra panaszkodnak, hogy

- mondta el Vikor István, a BSZV Kft ügyvezetője.

A gazdák abban bíznak, hogy az enyhe időt kiheverik a növények, ha beköszönt egy hosszabb télies időszak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mezőgazdaság

hőingadozás

állattenyésztés

növénytermesztés

időjárás