Ez most komoly? Ebben a megyében keresnek legjobban a bolti eladók

HelloVidék   
  Megosztom
Ez most komoly? Ebben a megyében keresnek legjobban a bolti eladók

Egyik megyében sem megy 200 ezer forint alá a bolti eladók átlagkeresete, legalábbis ami a minimum 5 fős vállalkozásokat illeti. Nógrád az utolsó, a megyék között Veszprém vezet 264 ezres átlaggal. Egyedül Szabolcsban keresnek többet a megyei átlagnál, itt azonban a fizikai dolgozók keresete az utolsó a sorban.

A bolti eladók bérét tekintve Budapest van az élen, Nógrád az utolsó, a megyék között Veszprém vezet 264 ezres átlaggal. Egyedül Szabolcsban keresnek többet a megyei átlagnál, Győr-Mosonban 170 ezer a hátrányuk. 2019-ben csökkent a boltosok bérhátránya, 200 ezer alatt már nincs megyei boltos átlag, írja cikkében a Blokkk.com. A fizikai dolgozók országos havi bruttó átlagkeresete a legutóbbi statisztika szerint 293 ezer forint volt, ezen belül a boltos eladóké, pénztárosoké, árufeltöltőké 276 ezer forint. Korábban 20 ezer forint felett mozgott ez a különbség, most kisebb lett.

legalábbis ami a minimum 5 fős vállalkozásokat illeti. Az egyes megyék boltos eladóbérei között 80 ezer forint a különbség, némileg ez is kisebb a korábbiaknál.

Jókorák a különbségek a boltosok keresete és a megyei átlagkeresetek között.

Igaz ugyanakkor, hogy a legjobban fizető boltosok a megyéket nézve többségében a gazdaságilag fejlettebb térségekhez kötődnek. Ez lehet például erős idegenforgalom is, mint Veszprém megyében.

Borsodban sem nagy a különbség, 5000 forint, de mínuszban. Fejér megyét illetően 2019 novemberében 461 ezer forintos átlagról számolt be a statisztika. Az mindenesetre elmondható, hogy az ország közepén és nyugati felén vannak a nagyobb boltos bérek (néhány kivétellel).

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fizetés

kereset

bolti eladó