Ez most komoly? Ebben a megyében keresnek legjobban a bolti eladók

HelloVidék   
  Megosztom
Ez most komoly? Ebben a megyében keresnek legjobban a bolti eladók

Egyik megyében sem megy 200 ezer forint alá a bolti eladók átlagkeresete, legalábbis ami a minimum 5 fős vállalkozásokat illeti. Nógrád az utolsó, a megyék között Veszprém vezet 264 ezres átlaggal. Egyedül Szabolcsban keresnek többet a megyei átlagnál, itt azonban a fizikai dolgozók keresete az utolsó a sorban.

A bolti eladók bérét tekintve Budapest van az élen, Nógrád az utolsó, a megyék között Veszprém vezet 264 ezres átlaggal. Egyedül Szabolcsban keresnek többet a megyei átlagnál, Győr-Mosonban 170 ezer a hátrányuk. 2019-ben csökkent a boltosok bérhátránya, 200 ezer alatt már nincs megyei boltos átlag, írja cikkében a Blokkk.com. A fizikai dolgozók országos havi bruttó átlagkeresete a legutóbbi statisztika szerint 293 ezer forint volt, ezen belül a boltos eladóké, pénztárosoké, árufeltöltőké 276 ezer forint. Korábban 20 ezer forint felett mozgott ez a különbség, most kisebb lett.

legalábbis ami a minimum 5 fős vállalkozásokat illeti. Az egyes megyék boltos eladóbérei között 80 ezer forint a különbség, némileg ez is kisebb a korábbiaknál.

Jókorák a különbségek a boltosok keresete és a megyei átlagkeresetek között.

Igaz ugyanakkor, hogy a legjobban fizető boltosok a megyéket nézve többségében a gazdaságilag fejlettebb térségekhez kötődnek. Ez lehet például erős idegenforgalom is, mint Veszprém megyében.

Borsodban sem nagy a különbség, 5000 forint, de mínuszban. Fejér megyét illetően 2019 novemberében 461 ezer forintos átlagról számolt be a statisztika. Az mindenesetre elmondható, hogy az ország közepén és nyugati felén vannak a nagyobb boltos bérek (néhány kivétellel).

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fizetés

kereset

bolti eladó