Megkezdődtek az építési munkálatok: kikötő és szállodafejlesztés indul Balatonfüreden

MTI   
  Megosztom
Megkezdődtek az építési munkálatok: kikötő és szállodafejlesztés indul Balatonfüreden

Kezdetét vették a munkálatok a balatonfüredi kikötő területén, ahol az üzemeltető vállalat többségi tulajdonosaként az Appeninn Nyrt. széles körű kikötő- és szállodafejlesztést tervez. A társaság célja, az év elején közzétett, frissített stratégiájával összhangban, hogy a kikötő, illetve a hozzá tartozó majdani szállodakomplexum tovább növelje a térség turisztikai vonzerejét.

Megkezdődtek az építési munkálatok a balatonfüredi kikötő területén. A fejlesztés a kikötő teljeskörű felújítását, illetve Balatonfüred központjának beépítetlen területén egy prémium kategóriás szállodakomplexum felépítését foglalja magába. Az Appeninn Nyrt. 2020 januárjában vált a balatonfüredi kikötő többségi tulajdonosává, miután 76 százalékos üzletrészt szerzett a kikötőt üzemeltető Solum-Invest Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft.-ben.

A mintegy 170 vitorlásnak helyet biztosító kikötő teljes körű fejlesztésével és a móló átalakításával nem csak az általános, mindennapi funkciók biztosítása a cél: a vállalat elkötelezett amellett, hogy a felújítást követően a terület a megújuló infrastruktúrájának köszönhetően egy olyan hellyé váljon, amely még vonzóbb lesz a helyi vitorlásközösségek és vitorlásversenyek számára. A teljes fejlesztési projekt – amelyhez a Solum-Invest Kft. pályázatot nyújtott be a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban kikötő és szálláshely fejlesztésre is – várhatóan 2023 végéig zárul le.

A szálloda építési munkálatai a mélyépítéssel kezdődtek meg. Az Appeninn Nyrt. tervei szerint a készülő négycsillagos komplexum több mint 100 szobával rendelkezik majd, emellett a kikötőhöz hasonlóan nem csak szezonális, hanem egész éves nyitvatartás mellett fog üzemelni, megfelelve ezzel napjaink üdülési igényeinek.

Az év elején közzétett, frissített stratégiánkban az egyik fő fókuszterületként jelöltük meg a turisztikai ingatlanfejlesztéseket. Ez irányú törekvéseinkbe a balatonfüredi fejlesztések kiválóan illeszkednek, csakúgy, mint a balatonvilágosi Club Aliga megújítása. Bár jelenleg a turizmus a globálisan megmutatkozó rendkívüli állapotok miatt nehéz helyzetben van, biztosak vagyunk benne, hogy mire a fejlesztések lezárulnak, a turizmus újra fellendül majd a térségben is. Hiszünk benne, hogy a munkálatok befejeztével az üdülőterület a város igazi ékköveként a balatoni hajózás egyik fontos központja lesz, amely a helyi gazdaság fellendítését is támogatja majd. Vállalatunk továbbá a fejlesztés során a fenntarthatósági szempontokat és a lakosság érdekeit is figyelembe veszi

– mondta el Bernáth Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balatonfüred

kikötő

fejlesztés

szálloda

szállodafejlesztés