Milliókat kapnak a gazdák a járvány megelőzésére: erre költhetik a pénzt

MTI   
  Megosztom
Milliókat kapnak a gazdák a járvány megelőzésére: erre költhetik a pénzt

Mialatt az emberek küzdenek a koronavírus-járvánnyal, nem tűnt el nyom nélkül a sertéseket pusztító sertéspestis és a baromfitelepeket fertőző madárinfluenza sem. A sertés- és baromfitelepek kórokozómentességének megőrzése kiemelten jelentős lehet, ezért az Agrárminisztérium pályázatot hirdetett a járványvédelmi beruházások támogatására.

Míg az emberek a koronavírus miatt kialakult veszéllyel, addig a sertések az afrikai sertéspestissel, a baromfik a madárinfluenzával küzdenek. Fontos a sertés- és baromfitelepek kórokozómentességének megőrzése, ezért az Agrárminisztérium kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására.

A pályázat célja a magyar telepek állategészségügy nívójának emelése, olyan beruházások végrehajtása, amelyek segítik megőrizni a kórokozómenteséget. Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy a kórokozók terjedését fertőtlenítőkapuk és mobil hullamegsemmisítők felállításával tervezik gátolni. Az Agrárminisztérium számításai szerint 50 százalékos támogatási intenzitás mellett a pályázók 10-15 millió forintos vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak, amelyeket szükség szerint épületberuházás és eszközbeszerzés céljából is lehívhatnak. A Vidékfejlesztési program keretében meghirdetett pályázatra 2020. április 27-től 2022. április 26-ig nyújthatók be a támogatási kérelmek a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

madárinfluenza

sertéspestis

fertőzés

gazda

támogatás

megelőzés