Milliókat kapnak a gazdák a járvány megelőzésére: erre költhetik a pénzt

MTI   
  Megosztom
Milliókat kapnak a gazdák a járvány megelőzésére: erre költhetik a pénzt

Mialatt az emberek küzdenek a koronavírus-járvánnyal, nem tűnt el nyom nélkül a sertéseket pusztító sertéspestis és a baromfitelepeket fertőző madárinfluenza sem. A sertés- és baromfitelepek kórokozómentességének megőrzése kiemelten jelentős lehet, ezért az Agrárminisztérium pályázatot hirdetett a járványvédelmi beruházások támogatására.

Míg az emberek a koronavírus miatt kialakult veszéllyel, addig a sertések az afrikai sertéspestissel, a baromfik a madárinfluenzával küzdenek. Fontos a sertés- és baromfitelepek kórokozómentességének megőrzése, ezért az Agrárminisztérium kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására.

A pályázat célja a magyar telepek állategészségügy nívójának emelése, olyan beruházások végrehajtása, amelyek segítik megőrizni a kórokozómenteséget. Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy a kórokozók terjedését fertőtlenítőkapuk és mobil hullamegsemmisítők felállításával tervezik gátolni. Az Agrárminisztérium számításai szerint 50 százalékos támogatási intenzitás mellett a pályázók 10-15 millió forintos vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak, amelyeket szükség szerint épületberuházás és eszközbeszerzés céljából is lehívhatnak. A Vidékfejlesztési program keretében meghirdetett pályázatra 2020. április 27-től 2022. április 26-ig nyújthatók be a támogatási kérelmek a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

madárinfluenza

sertéspestis

fertőzés

gazda

támogatás

megelőzés