Bejelentették: autóipari gyártóüzem épül Miskolcon

MTI   
  Megosztom
Bejelentették: autóipari gyártóüzem épül Miskolcon

Logisztikai és autóipari gyártóüzemet épít Miskolcon, a déli ipari parkban egy alumínium öntészettel foglalkozó török fémmegmunkáló autóipari beszállító vállalat, az Adöksan Hungary Kft. - közölte a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint az ipari park bővítési területén elhelyezkedő 7 hektáros alapterületű ingatlanon a cég 11,5 millió eurós beruházást kezdett meg. A számos nemzetközi járműgyártóval is üzleti kapcsolatban álló befektető társaság legalább 100 ember foglalkoztatását tervezi hosszú távon. A társaság termékeit leginkább Európába szállítja, de Mexikóban és Brazíliában is fontos piaci szereplő.

A cég szerint Miskolc kiváló elhelyezkedést biztosít számukra az európai legnagyobb piacaik - Németország, Franciaország, és a kelet-európai vevőik - kiszolgálásához az autópályás megközelíthetőség miatt, amely korábban Törökországból nem volt kivitelezhető. A magyar üzem létrehozásával a cégcsoport nemzetközi és egyben európai vállaltcsoporttá is válik.

A miskolci üzem építésének befejezése az év végére várható, a gyártócsarnok elkészülési határideje - a koronavírus járvány miatt - ma még pontosan nem ismert

- tartalmazza a közlemény.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

miskolc

autóipari gyártóüzem

autógyár

autóipar

beruházás