Ezt te sem hitted volna: ebben a börtönben készülnek a "karanténcédulák"

MTI   
  Megosztom
Ezt te sem hitted volna: ebben a börtönben készülnek a karanténcédulák

A lépcsőházakba kerülő sárga karanténtájékoztatók, az ajtóra ragasztható piros karanténmatricák, továbbá az országon áthaladó forgalom tájékoztatására szolgáló úgynevezett tranzitszórólapok és táblák is a váci fegyintézet nyomdájában készülnek - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP).

A közlemény szerint a váci börtönben működő Duna-Mix Kft.-ben dolgozó fogvatartottak készítik ezeket a termékeket. Eddig már csaknem egymillió példányban gyártották le ezeket a váci elítéltek.

A Váci Fegyház és Börtön fémtechnológiai üzemében munkáltatott fogvatartottak félezer oxigénpalack-tartó molnárkocsit is készítettek az Állami Egészségügyi Ellátó Központ számára, továbbá nyomdaipari termékeket és rendvédelmi egyenruházati kiegészítőket is gyártanak ott.

A képen ajtóra ragasztható piros karanténmatrica látható a váci fegyintézet nyomdájában. Fotó: MTI/BvOPA képen ajtóra ragasztható piros karanténmatrica látható a váci fegyintézet nyomdájában. Fotó: MTI/BvOP

A büntetés-végrehajtási szervezet ez idáig közel 2,3 millió sebészi és 30 ezer textil szájmaszkot gyártott le fogvatartotti munkáltatás igénybevételével. Közölték, a magyar büntetés-végrehajtási intézetekben továbbra sincs koronavírus-fertőzött.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

börtön

vác

váci börtön

büntetés-végrehajtás országos parancsnoksága

büntetés-végrehajtás