Ezt te sem hitted volna: ebben a börtönben készülnek a "karanténcédulák"

MTI   
  Megosztom
Ezt te sem hitted volna: ebben a börtönben készülnek a karanténcédulák

A lépcsőházakba kerülő sárga karanténtájékoztatók, az ajtóra ragasztható piros karanténmatricák, továbbá az országon áthaladó forgalom tájékoztatására szolgáló úgynevezett tranzitszórólapok és táblák is a váci fegyintézet nyomdájában készülnek - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP).

A közlemény szerint a váci börtönben működő Duna-Mix Kft.-ben dolgozó fogvatartottak készítik ezeket a termékeket. Eddig már csaknem egymillió példányban gyártották le ezeket a váci elítéltek.

A Váci Fegyház és Börtön fémtechnológiai üzemében munkáltatott fogvatartottak félezer oxigénpalack-tartó molnárkocsit is készítettek az Állami Egészségügyi Ellátó Központ számára, továbbá nyomdaipari termékeket és rendvédelmi egyenruházati kiegészítőket is gyártanak ott.

A képen ajtóra ragasztható piros karanténmatrica látható a váci fegyintézet nyomdájában. Fotó: MTI/BvOPA képen ajtóra ragasztható piros karanténmatrica látható a váci fegyintézet nyomdájában. Fotó: MTI/BvOP

A büntetés-végrehajtási szervezet ez idáig közel 2,3 millió sebészi és 30 ezer textil szájmaszkot gyártott le fogvatartotti munkáltatás igénybevételével. Közölték, a magyar büntetés-végrehajtási intézetekben továbbra sincs koronavírus-fertőzött.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

börtön

vác

váci börtön

büntetés-végrehajtás országos parancsnoksága

büntetés-végrehajtás