Drámai helyzet a Balatonnál: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

HelloVidék   
  Megosztom
Drámai helyzet a Balatonnál: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

A balatoni településeken érezhető volt, hogy a válság a vendéglátóipart és a szállásadókat sújtotta leginkább, ezért a legtöbb helyen 30-40 munkanélkülivel többet regisztráltak a déli parton. Somogyban közel kétezer ember vesztette el a munkáját a járvány okozta válság miatt - írja a Sonline.

A portál információi szerint közel kétezer ember vesztette el a munkáját Somogy megyében a koronavírus-járvány okozta válság miatt. A megyében egész pontosan 1884-gyel, vagyis 14 százalékkal nőtt a regisztrált álláskeresők száma egy hónap alatt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján.

A balatoni településeken érezhető volt, hogy a válság a vendéglátóipart és a szállásadókat sújtotta leginkább, ezért a legtöbb helyen 30-40 munkanélkülivel többet regisztráltak a déli parton. A városokat tekintve Siófokon drasztikus volt a növekedés: március 20-án 706 munkanélkülit tartottak nyilván és ez egy hónap múlva 933-ra emelkedett. Marcaliban is több mint 120 fővel nőtt az álláskeresők száma.

A kistelepüléseken azonban legtöbb esetben nem volt hatással a koronavírus a munkaügyi folyamatokra. Csokonyavisontán még csökkent is az álláskeresők száma, a márciusi 221-ről az áprilisi 182-re.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

munka

munkanélküli