Drámai helyzet a Balatonnál: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

HelloVidék   
  Megosztom
Drámai helyzet a Balatonnál: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

A balatoni településeken érezhető volt, hogy a válság a vendéglátóipart és a szállásadókat sújtotta leginkább, ezért a legtöbb helyen 30-40 munkanélkülivel többet regisztráltak a déli parton. Somogyban közel kétezer ember vesztette el a munkáját a járvány okozta válság miatt - írja a Sonline.

A portál információi szerint közel kétezer ember vesztette el a munkáját Somogy megyében a koronavírus-járvány okozta válság miatt. A megyében egész pontosan 1884-gyel, vagyis 14 százalékkal nőtt a regisztrált álláskeresők száma egy hónap alatt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján.

A balatoni településeken érezhető volt, hogy a válság a vendéglátóipart és a szállásadókat sújtotta leginkább, ezért a legtöbb helyen 30-40 munkanélkülivel többet regisztráltak a déli parton. A városokat tekintve Siófokon drasztikus volt a növekedés: március 20-án 706 munkanélkülit tartottak nyilván és ez egy hónap múlva 933-ra emelkedett. Marcaliban is több mint 120 fővel nőtt az álláskeresők száma.

A kistelepüléseken azonban legtöbb esetben nem volt hatással a koronavírus a munkaügyi folyamatokra. Csokonyavisontán még csökkent is az álláskeresők száma, a márciusi 221-ről az áprilisi 182-re.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

munka

munkanélküli