Különleges laboratóriumot adtak át Herceghalmon: mutatjuk a részleteket

MTI   
  Megosztom
Különleges laboratóriumot adtak át Herceghalmon: mutatjuk a részleteket

Az állattenyésztésben a géntartalékok képzése nemzetstratégiai, illetve nemzetbiztonsági érdek, csakúgy, mint a biztonságos élelmiszerek előállítása - mondta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója szerdán a herceghalmi haszonállat-embriológiai laboratórium és kísérleti takarmánykeverő üzem átadásán.

Gyuricza Csaba elmondta, hogy a több mint 100 millió forintos beruházás főként a gyakorlati kutatásokat segíti, az embriológiai labor egyik célja, hogy hátteret biztosítson a géntartalékok képzéséhez.

Megjegyezte, a koronavírus-járvány is azt mutatta meg, hogy a géntartalékok mennyire fontosak egy ország kiszolgáltatottságának csökkentéséhez.

Az üzem átadása így nem csak az ágazatnak, de az egész országnak fontos

- fűzte hozzá a NAIK főigazgatója.

A NAIK vezetője beszélt arról is, hogy a mostani üzem átadása a legkorszerűbb technológiákhoz történő alkalmazkodást, illetve a precíziós gazdálkodás működtetését segíti elő. Megjegyezte azt is, jelentős változás fog bekövetkezni a magyar agrár-felsőoktatásban, amely végre összhangba hozza az agrárkutatást az oktatással, és megszünteti azt a szétaprózottságot, amely már évtizedek óta jellemzi a rendszert.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

herceghalom

nemzeti agrárgazdasági kamara

laboratórium

labor

állattenyésztés

géntartalékok

embriológiai