Különleges laboratóriumot adtak át Herceghalmon: mutatjuk a részleteket

MTI   
  Megosztom
Különleges laboratóriumot adtak át Herceghalmon: mutatjuk a részleteket

Az állattenyésztésben a géntartalékok képzése nemzetstratégiai, illetve nemzetbiztonsági érdek, csakúgy, mint a biztonságos élelmiszerek előállítása - mondta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója szerdán a herceghalmi haszonállat-embriológiai laboratórium és kísérleti takarmánykeverő üzem átadásán.

Gyuricza Csaba elmondta, hogy a több mint 100 millió forintos beruházás főként a gyakorlati kutatásokat segíti, az embriológiai labor egyik célja, hogy hátteret biztosítson a géntartalékok képzéséhez.

Megjegyezte, a koronavírus-járvány is azt mutatta meg, hogy a géntartalékok mennyire fontosak egy ország kiszolgáltatottságának csökkentéséhez.

Az üzem átadása így nem csak az ágazatnak, de az egész országnak fontos

- fűzte hozzá a NAIK főigazgatója.

A NAIK vezetője beszélt arról is, hogy a mostani üzem átadása a legkorszerűbb technológiákhoz történő alkalmazkodást, illetve a precíziós gazdálkodás működtetését segíti elő. Megjegyezte azt is, jelentős változás fog bekövetkezni a magyar agrár-felsőoktatásban, amely végre összhangba hozza az agrárkutatást az oktatással, és megszünteti azt a szétaprózottságot, amely már évtizedek óta jellemzi a rendszert.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

herceghalom

nemzeti agrárgazdasági kamara

laboratórium

labor

állattenyésztés

géntartalékok

embriológiai