Gigaberuházás a megyeszékhelyen: ezért húznak fel három napelemparkot 750 millióért

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás a megyeszékhelyen: ezért húznak fel három napelemparkot 750 millióért

Az átadás előtt álló, fél megawatt teljesítményű napelemparkok olyan jelentős pécsi intézmények villamosenergia-igényének jelentős részét fedezik majd, mint a Kodály Központ, a Zsolnay-negyed, a Pécsi Nemzeti Színház, a műjégpálya és a Hullámfürdő.

Százszázalékosra nőtt Pécs három napelempark-beruházásának pályázati támogatása a korábbi hatvan helyett, ezzel a város 300 millió forintot takarít meg - mondta Hoppál Péter, a baranyai megyeszékhely és térsége országgyűlési képviselője kedden. A politikus a 750 millió forintos fejlesztés helyszínén, a Füzes dűlőben tartott sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy

"Az elmúlt években rengeteg külföldi befektetőt és beruházást sikerült Pécsre integrálni, de annak, hogy a város továbbra is eredményes legyen, feltétele, hogy jó tervek álljanak rendelkezésre, hatékony lobbit működtessünk és sikeres legyen a megvalósítás" - fogalmazott Hoppál Péter.

A pécsi polgármesteri hivatal a témában kiadott közleményében azt írta, hogy a napelemparkprojekt eredetileg százszázalékos európai uniós támogatással valósult volna meg, ám miután az új városvezetés a beruházás felülvizsgálata után több hatósági állásfoglalást kért, a támogatást folyósító minisztérium jelezte: a támogatás összege előre láthatóan nem hívható le az eredeti konstrukcióban. "Az elmúlt hónapokban több szakértő és városi szakember kitartó munkájának köszönhetően új szakmai javaslat született, melyet véleményezésre megküldtünk a projekt támogatását biztosító minisztériumnak. Kedden érkezett meg a minisztérium válasza, mely a Pécs által kidolgozott javaslatot szakmailag elfogadhatónak ítélte, és ezek alapján a projekt százszázalékos támogatása biztosítottá vált" - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

napelem

napelempark

pécs

támogatás

villamosenergia