Készen állnak az ország egyetlen cukorgyárában: brutális termelésbe kezdenek

MTI   
  Megosztom
Készen állnak az ország egyetlen cukorgyárában: brutális termelésbe kezdenek

Az időjárás rendkívül szélsőséges volt, az augusztusi termésbecslés alapján a répa átlagtermése 60-65 tonna lesz hektáronként. A betakarított cukorrépa mintegy 70 százaléka vasúton, 30 százaléka közúton érkezik.

A mészkemence begyújtásával kezdetét vette a 127. cukorrépa-feldolgozási kampány a Magyar Cukor Zrt. cukorgyárában Kaposváron pénteken - tájékoztatott a cég közleményben. Azt írták: az egyetlen magyarországi cukorgyár szeptember 23-tól várhatóan 100 napon át átlagosan napi 7200 tonna cukorrépa feldolgozását tervezi, a munkát 243 állandó és 45-50 ideiglenes dolgozó végzi három műszakos, négy csoportos munkarendben. A gyár ellátásához tavasszal 11 ezer 700 hektáron vetettek cukorrépát.

A betakarított cukorrépa mintegy 70 százaléka vasúton, 30 százaléka közúton érkezik Kaposvárra.

A Magyar Cukor Zrt. a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetre tekintettel számos intézkedést hozott az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtéséért. A munkavállalókra és az alvállalkozókra egyaránt vonatkozó higiéniai és viselkedési szabályokkal csökkenteni kívánják a megbetegedések kockázatát, és biztosítani azt, hogy ne legyenek fennakadások a feldolgozásban.

A Magyar Cukor Zrt. többségi tulajdonosa az osztrák AGRANA csoport, amely Kelet-Közép-Európa vezető cukorgyártója, Ausztria legnagyobb bioetanol-előállítója, Európa legjelentősebb gyümölcslé-koncentrátum gyártója és világelső a gyümölcs preparátumok tekintetében. Az AGRANA Magyarországon a kaposvári cukorgyár mellett a Szabadegyházi Hungrana Kft.-nek 50 százalékban tulajdonosa. Az üzem a keményítő és alkoholgyártás mellett Európa legnagyobb izocukor előállítója. A csoport gyümölcs divíziója Magyarországon Vásárosnaményban, Anarcsiban, Hajdúsámsonban almalé-, meggy- és bodzasűrítményt készít.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

cukorrépa

cukor

cukorgyár

kaposvár