Levélben kérte a helyiek segítségét a polgármester: így menthetik meg a vízparti területet Csopakon

24.hu   
  Megosztom
Levélben kérte a helyiek segítségét a polgármester: így menthetik meg a vízparti területet Csopakon

Csopak polgármestere levélben fordult a helyiekhez és a civil szervezetekhez, hogy támogassák és erősítsék meg az önkormányzatot abban a szándékában, hogy a korábbi Bahart-kikötő környékét ne engedjék beépíteni - írta meg a 24.hu.

Ahogy a portál írja, Ambrus Tibor az önkormányzat oldalán arról számolt be, hogy több balatoni önkormányzat képviselői közül egyedül ő nem írta alá azt a megállapodást a Bahart reorganizációjakor, amely a kikötő jelenlegi területének használatát szabályozta volna. A megállapodás szerint– bár 25 évig ingyen használhatták volna a kikötőt – úgy osztották volna ketté a területet, hogy csak a móló maradt volna Csopak használatában, a kikötő előtti vízparti rész nem. A terület végül egyben maradt, így viszont elárverezi a Bahart, a vízparti terület kikiáltási ára 52 millió forint.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

csopak

bahart

bahart-kikötő

kikötő

önkormányzat

vízpart