Rajtaütés: cigarettacsempészeket buktattak le Szekszárdon

MTI   
  Megosztom
Rajtaütés: cigarettacsempészeket buktattak le Szekszárdon

Egy hónapra elrendelte a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy dunaújvárosi férfi letartóztatását, aki ukrán társaival nagy mennyiségű, csempészett cigaretta értékesítésében vett részt - közölte a Tolna Megyei Főügyészség.

A 70 éves férfit minősített orgazdasággal gyanúsítják

- írta közelményében Himmelné Ökrös Mária Magdolna megbízott főügyész.

Tájékoztatása szerint a nyomozás eddigi adatai alapján a három ukrán állampolgárságú férfi 2019-től dohánytermékek illegális kereskedelmével foglalkozik. A zárjegy nélküli - feltehetően belorusz és svájci eredetű - cigarettát egy dunaföldvári raktárban tárolták, ahová idén augusztusban és októberben is érkezett külföldről áru. Az elkövetők az értékesítésre váró termékeket innen szállították, illetve szállíttatták el.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának munkatársai szervezett akció keretében több helyszínen fél milliárd forintnál nagyobb értékben foglaltak le különböző márkájú cigarettát. A nyomozók ezen kívül az ukrán elkövetők magyarországi tartózkodási helyén mintegy 350 millió forintnyi készpénzt is találtak.

A gyanú szerint magyar férfi biztonsági őri feladatokat látott el a raktárnál, valamint részt vett a dohánytermékek le- és felrakodásában. A nyomozó hatóság a férfit különösen jelentős értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt hallgatta ki, ami 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A gyanúsított ukrán társai jelenleg ismeretlen helyen tartózkodnak, felkutatásuk nagy erőkkel folyik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

cigaretta

cigarettacsempészek

csempészet

csempész

rendőrség