Ezt érdemes észben tartani: mutatjuk, meddig érvényesek a decemberi helyközi bérletek

MTI   
  Megosztom
Ezt érdemes észben tartani: mutatjuk, meddig érvényesek a decemberi helyközi bérletek

A vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatók 2021. január 5-e helyett két nappal tovább, január 7-ig fogadják el a decemberi dolgozó- és tanuló bérleteket helyközi járataikon. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedésének célja, hogy megkönnyítse az utasok dolgát az újévben.

A téli szünet utáni iskolakezdéssel megnőnek az utazási igények, és meghosszabbodhat a várakozási idő a jegypénztáraknál január elején.

Az utasok színvonalasabb kiszolgálása érdekében az innovációs tárca meghosszabbította a decemberi bérletek érvényességi idejét, további két napot biztosít az új bérletek beszerzésére.

A minisztérium a járványhelyzetben arra bíztatja a közlekedőket, hogy ha tehetik, éljenek a szolgáltatók által biztosított elektronikus, online jegyvásárlási lehetőségekkel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

bérlet

bérletek

vasút közlekedés

közúti közlekedés

buszok

tanuló bérlet

diákbérlet

dolgozó bérlet