700 milliós újításokat terveznek a Balaton egyik legszebb fekvésű településén

MTI   
  Megosztom
700 milliós újításokat terveznek a Balaton egyik legszebb fekvésű településén

Közel 700 millió forintos turisztikai fejlesztés alapkövét tették le pénteken Tihanyban: a Csokonai-ligetben új tanösvényt alakítanak ki, megújulnak a teraszkertek, valamint az apátsági lépcső.

A pénteki alapkőletétel alkalmából tartott sajtótájékoztatón Tósoki Imre, Tihany polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a fejlesztés részben uniós, részben hazai forrásból megvalósuló, összesen 1,9 milliárd forintos beruházás elemeként jön létre. Hozzátette, hogy az összegen belül 1,2 milliárd forintból gazdálkodik az önkormányzat, 700 millió forintból pedig az apátság végzi a felújításokat.

Közölte: a beruházások részeként már megkezdték a tihanyi művészeti élményház megvalósítását, valamint a Visszhang domb karbantartását, az újonnan megkezdett fejlesztéssorozat pedig jövő héten indul az apátsági lépcső bontásával. A munkálatok befejezése a tervek szerint idén ősszel várható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tihany

tihanyi apátság

felújítás

fejlesztés