Figyelmeztet a szolgáltató: januárban közel száz alkalommal kell áramszünetre számítani ebben a városban

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelmeztet a szolgáltató: januárban közel száz alkalommal kell áramszünetre számítani ebben a városban

Az E.ON számos tervezett áramszünetet hajt végre az év elején szűkebb pátriánkban. A munkák volumenéről mindent elmond: csak Sopronban 92 áramszünetre kell számítani február 19-ig, összesen 26 megyei települést érintenek a korszerűsítések. Ezekről kérdeztük a szolgáltatót - írja a kisalfold.hu.

Cégünk Győr-Moson-Sopron megyében nagyjából 500 fejlesztési munkát tervez 2021-ben

- mondta a portálnak Patócs Renáta. Az E.ON kommunikációs szakértője szerint a projektek főként új bekapcsolásokat, hálózatfelújítási munkákat takarnak.

Annak érdekében, hogy hálózatunk műszaki-biztonsági színvonalát megőrizzük, a meghibásodásokat megelőzzük, folyamatosan karbantartunk. A munkálatoknál fontos szempont, hogy ügyfeleinket időben értesítsük és a családokat a lehető legrövidebb ideig zavarjuk a tervezett áramszünetekkel

- hangsúlyozta Patócs Renáta. Mint mondta, az áramszünetek a munka jellegétől függően eltérőek, általában négy és nyolc óra között végeznek a szakemberek, az ügyfeleket tíz nappal a munka előtt értesítik.

Elenyésző azoknak az eseteknek a száma, amikor a tervezettnél tovább maradnak áram nélkül a lakók. Jellemzőbb inkább, hogy előbb vissza tudjuk kapcsolni az áramot a karbantartás után. Ha továbbtart a tervezett áramszünet, kompenzációt nem fizet a szolgáltató. A munkák időkeretét jogszabály szavatolja: december 1. és február 28. között több napos munka esetén napi hat órás tervezett üzemszünet hirdethető, míg egy napos munka esetén nyolc órán belül vissza kell állítani az áramszolgáltatást. Ugyanazon a szolgáltatási területen egy héten három napot, egy hónapban öt napot dolgozhat a szolgáltató

- magyarázta.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr-moson-sopron

eon

áram

áramellátás

áramszolgáltatás

áramszolgáltató