Figyelmeztet a szolgáltató: januárban közel száz alkalommal kell áramszünetre számítani ebben a városban

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelmeztet a szolgáltató: januárban közel száz alkalommal kell áramszünetre számítani ebben a városban

Az E.ON számos tervezett áramszünetet hajt végre az év elején szűkebb pátriánkban. A munkák volumenéről mindent elmond: csak Sopronban 92 áramszünetre kell számítani február 19-ig, összesen 26 megyei települést érintenek a korszerűsítések. Ezekről kérdeztük a szolgáltatót - írja a kisalfold.hu.

Cégünk Győr-Moson-Sopron megyében nagyjából 500 fejlesztési munkát tervez 2021-ben

- mondta a portálnak Patócs Renáta. Az E.ON kommunikációs szakértője szerint a projektek főként új bekapcsolásokat, hálózatfelújítási munkákat takarnak.

Annak érdekében, hogy hálózatunk műszaki-biztonsági színvonalát megőrizzük, a meghibásodásokat megelőzzük, folyamatosan karbantartunk. A munkálatoknál fontos szempont, hogy ügyfeleinket időben értesítsük és a családokat a lehető legrövidebb ideig zavarjuk a tervezett áramszünetekkel

- hangsúlyozta Patócs Renáta. Mint mondta, az áramszünetek a munka jellegétől függően eltérőek, általában négy és nyolc óra között végeznek a szakemberek, az ügyfeleket tíz nappal a munka előtt értesítik.

Elenyésző azoknak az eseteknek a száma, amikor a tervezettnél tovább maradnak áram nélkül a lakók. Jellemzőbb inkább, hogy előbb vissza tudjuk kapcsolni az áramot a karbantartás után. Ha továbbtart a tervezett áramszünet, kompenzációt nem fizet a szolgáltató. A munkák időkeretét jogszabály szavatolja: december 1. és február 28. között több napos munka esetén napi hat órás tervezett üzemszünet hirdethető, míg egy napos munka esetén nyolc órán belül vissza kell állítani az áramszolgáltatást. Ugyanazon a szolgáltatási területen egy héten három napot, egy hónapban öt napot dolgozhat a szolgáltató

- magyarázta.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr-moson-sopron

eon

áram

áramellátás

áramszolgáltatás

áramszolgáltató