Rohamtempóban újul meg a város: ömlik a pénz a fejlesztésekbe Pásztón

HelloVidék   
  Megosztom
Rohamtempóban újul meg a város: ömlik a pénz a fejlesztésekbe Pásztón

A járványügyi helyzet ellenére több beruházással is gazdagodott Pásztó a múlt évben. Megújult például a sporttelep, új köntöst kapott a helyi piac, de kamerarendszert is kiépítettek a lakosság biztonságának érdekében - írta meg a nool.hu.

Ahogy a portál írja, rengeteg fejlesztés valósult meg az elmúlt évben Pásztón. Farkas Attila, a város polgármestere úgy fogalmazott, hogy nagyon nehéz év áll mögöttük, hiszen a koronavírus-járvány sok elképzelést meghiúsított. Ennek ellenére mindent elkövettek, hogy ne zárják eredménytelenül a 2020-as évet.

Kiemelte azt is, hogy a sportéletre is nagy hangsúlyt fektettek, ugyanis a Hajós Alfréd úti sporttelepen elkészült a salakos futókör kialakítása, élőfüves edzőpályát, valamint a centrum területén szabadtéri kondiparkot hoztak létre. Utóbbira mintegy 16 millió forint állt rendelkezésre.

A 150 négyzetméteres gumiburkolattal ellátott kondipark területére 25 darab sporteszközt telepítettek, amelyek különböző edzéstípusok elvégzését teszik lehetővé. Az egészségjavító projekt fő célja, hogy olyan közösségi tér várja a helyieket, amely mindenki számára elérhető sportolási lehetőséget kínál, ahol valamennyi korosztály aktívan töltheti a szabadidejét. Így növekedhet az egészséges, mozgásban gazdag életmódot folytatók száma, és többek számára a mindennapi élet alapvető részévé válhat a sportolás

- mondta korábban a polgármester.

Ezen túlmenően számos fejlesztés zajlott és zajlik most is a városban és környékén:

  • A Pásztóhoz tartozó Hasznoson és Mátrakeresztesen is új köntöst kapott a művelődési ház.
  • Mátrakeresztesen az orvosi rendelőt is korszerűsítették.
  • A helyi piac felújítása is megvalósult. A munkálatok során egyebek mellett területrendezést végeztek a szakemberek, pluszparkolókat alakítottak ki és megújult a közeli járdaszakasz, valamint a piac bejáratánál lévő részt is rendbe tették.
  • A tavalyi évben elindult továbbá a helyi Zsigmond Király Általános Iskola teljes körű felújítása. Erre a Salgótarjáni Tankerületi Központ mintegy 1,4 milliárd forintot kapott.
  • Ezenkívül rendkívüli kormánytámogatásból megkezdődött a közel 50 kamerából álló megfigyelőrendszer kiépítése Pásztón.
  • A Varázsvölgy elnevezésű turisztikai projekt során megújul a város történelmi városrésze, amelynek munkálatai már javában folynak.
  • A helyi strand is teljesen megújul, nőhet a város turisztikai vonzereje. A strand fejlesztésére az önkormányzat 200 millió forintot nyert el.
  • Vis maior támogatásból Hasznoson 750 méter hosszúságban felújították a Kövicses-patak mederfalát.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pásztó

felújítás

beruházás

turisztikai fejlesztés

turisztika

fejlesztés