Rohamtempóban újul meg a város: ömlik a pénz a fejlesztésekbe Pásztón

HelloVidék   
  Megosztom
Rohamtempóban újul meg a város: ömlik a pénz a fejlesztésekbe Pásztón

A járványügyi helyzet ellenére több beruházással is gazdagodott Pásztó a múlt évben. Megújult például a sporttelep, új köntöst kapott a helyi piac, de kamerarendszert is kiépítettek a lakosság biztonságának érdekében - írta meg a nool.hu.

Ahogy a portál írja, rengeteg fejlesztés valósult meg az elmúlt évben Pásztón. Farkas Attila, a város polgármestere úgy fogalmazott, hogy nagyon nehéz év áll mögöttük, hiszen a koronavírus-járvány sok elképzelést meghiúsított. Ennek ellenére mindent elkövettek, hogy ne zárják eredménytelenül a 2020-as évet.

Kiemelte azt is, hogy a sportéletre is nagy hangsúlyt fektettek, ugyanis a Hajós Alfréd úti sporttelepen elkészült a salakos futókör kialakítása, élőfüves edzőpályát, valamint a centrum területén szabadtéri kondiparkot hoztak létre. Utóbbira mintegy 16 millió forint állt rendelkezésre.

A 150 négyzetméteres gumiburkolattal ellátott kondipark területére 25 darab sporteszközt telepítettek, amelyek különböző edzéstípusok elvégzését teszik lehetővé. Az egészségjavító projekt fő célja, hogy olyan közösségi tér várja a helyieket, amely mindenki számára elérhető sportolási lehetőséget kínál, ahol valamennyi korosztály aktívan töltheti a szabadidejét. Így növekedhet az egészséges, mozgásban gazdag életmódot folytatók száma, és többek számára a mindennapi élet alapvető részévé válhat a sportolás

- mondta korábban a polgármester.

Ezen túlmenően számos fejlesztés zajlott és zajlik most is a városban és környékén:

  • A Pásztóhoz tartozó Hasznoson és Mátrakeresztesen is új köntöst kapott a művelődési ház.
  • Mátrakeresztesen az orvosi rendelőt is korszerűsítették.
  • A helyi piac felújítása is megvalósult. A munkálatok során egyebek mellett területrendezést végeztek a szakemberek, pluszparkolókat alakítottak ki és megújult a közeli járdaszakasz, valamint a piac bejáratánál lévő részt is rendbe tették.
  • A tavalyi évben elindult továbbá a helyi Zsigmond Király Általános Iskola teljes körű felújítása. Erre a Salgótarjáni Tankerületi Központ mintegy 1,4 milliárd forintot kapott.
  • Ezenkívül rendkívüli kormánytámogatásból megkezdődött a közel 50 kamerából álló megfigyelőrendszer kiépítése Pásztón.
  • A Varázsvölgy elnevezésű turisztikai projekt során megújul a város történelmi városrésze, amelynek munkálatai már javában folynak.
  • A helyi strand is teljesen megújul, nőhet a város turisztikai vonzereje. A strand fejlesztésére az önkormányzat 200 millió forintot nyert el.
  • Vis maior támogatásból Hasznoson 750 méter hosszúságban felújították a Kövicses-patak mederfalát.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pásztó

felújítás

beruházás

turisztikai fejlesztés

turisztika

fejlesztés