Több száz milliós beruházás: mutatjuk, mire költik a pénzt a Vas megyei község iskolájában

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás: mutatjuk, mire költik a pénzt a Vas megyei község iskolájában

Több mint 940 millió forint hazai és uniós forrásból újul meg és bővül 2021 végéig a győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola - közölte a Szombathelyi Tankerületi Központ.

A Vas megyei község iskolájában a fejlesztés részeként megépül egy csaknem 800 négyzetméter alapterületű tornacsarnok öltözőkkel, szertárral, orvosi helyiséggel, valamint több új tanteremmel is bővül az iskola

- áll a közleményben.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban meghirdetett Iskola 2020 elnevezésű, a hátrányos helyzetű térségekben a minőségi oktatás megteremtéséért meghirdetett pályázaton a Szombathelyi Tankerületi Központ még 548,9 millió forintos támogatást nyert el 2017-ben a győrvári iskola infrastrukturális fejlesztésére. Az összeghez a kormány 396,4 millió forint többlettámogatást ítélt meg.

A fejlesztésnek köszönhetően részben felújítják a régi iskolaépületet, 75 négyzetméteres művészeti szaktantermet alakítanak ki, a háromszintes új, akadálymentesített, lifttel ellátott épületrész lépcsőházi blokkal kapcsolódik majd a régi épülethez.

Hozzátették, a projekt 26,6 millió forint értékű eszközbeszerzést is tartalmaz, bútorokat, informatikai és sporteszközöket, valamint a természettudományi labor kialakításához szükséges felszereléseket is beszerez a tankerület.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

felújítás

szombathely

beruházás

bővítés