Több száz milliós beruházás: mutatjuk, mire költik a pénzt a Vas megyei község iskolájában

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás: mutatjuk, mire költik a pénzt a Vas megyei község iskolájában

Több mint 940 millió forint hazai és uniós forrásból újul meg és bővül 2021 végéig a győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola - közölte a Szombathelyi Tankerületi Központ.

A Vas megyei község iskolájában a fejlesztés részeként megépül egy csaknem 800 négyzetméter alapterületű tornacsarnok öltözőkkel, szertárral, orvosi helyiséggel, valamint több új tanteremmel is bővül az iskola

- áll a közleményben.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban meghirdetett Iskola 2020 elnevezésű, a hátrányos helyzetű térségekben a minőségi oktatás megteremtéséért meghirdetett pályázaton a Szombathelyi Tankerületi Központ még 548,9 millió forintos támogatást nyert el 2017-ben a győrvári iskola infrastrukturális fejlesztésére. Az összeghez a kormány 396,4 millió forint többlettámogatást ítélt meg.

A fejlesztésnek köszönhetően részben felújítják a régi iskolaépületet, 75 négyzetméteres művészeti szaktantermet alakítanak ki, a háromszintes új, akadálymentesített, lifttel ellátott épületrész lépcsőházi blokkal kapcsolódik majd a régi épülethez.

Hozzátették, a projekt 26,6 millió forint értékű eszközbeszerzést is tartalmaz, bútorokat, informatikai és sporteszközöket, valamint a természettudományi labor kialakításához szükséges felszereléseket is beszerez a tankerület.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

felújítás

szombathely

beruházás

bővítés