Félmilliárdból kipofozzák a régi vidéki laktanyát: ezek a tervek

MTI   
  Megosztom
Félmilliárdból kipofozzák a régi vidéki laktanyát: ezek a tervek

Megkezdődött csaknem 500 millió forint európai uniós támogatásból a Vaskúti úti egykori bajai laktanya parancsnoki épületének részbeni felújítása, egyik szárnya sporteseményeknek és rendezvényeknek ad majd otthont.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 499,9 millió forint támogatásból megvalósuló projekt célja a kistérség népességmegtartó erejének növelése. Ennek érdekében az egykori Vaskúti úti laktanya parancsnoki épületének étterme és konyhaszárnya többfunkciós sport-, illetve rendezvénytérként újul meg.

A volt étkezdéből alakítják ki a küzdőteret a hozzá kapcsolódó vizesblokkokkal, sportszerraktárral, lesz ruhatár, illetve büfé is. A nézőteret mobil lelátókból alakítják ki.

A hátsó szárnyban kap helyet a küzdőtérhez közvetlenül kapcsolódó kiszolgálóhelyiség-csoport: öltözők, női és férfi vizesblokk, valamint két, önálló megközelítéssel és önálló öltözőblokkal rendelkező edzőterem, amelyeket mobilfalakkal bármikor két részre oszthatnak majd.

Lehetőség lesz eszközbeszerzésre is, így egyebek mellett öltözőszekrényeket, sportszereket és konyhai eszközöket vásárolnak - olvasható a közleményben.

A fejlesztés a bajai önkormányzat saját tulajdonú ingatlanán indul

Az egykori laktanya közelében 2020. június 25-én tették le a honvédelmi sportközpont alapkövét. Az állami beruházáshoz a bajai önkormányzat térítésmentesen biztosította a tulajdonában lévő ingatlant.

A két beruházás a Baja és Vaskút települések közötti útszakasz két oldalán, egymással szemben lévő ingatlanokon valósul meg.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baja

katona

katonsaság

laktanya