Milliárdos beruházás: kutatási központ épül Nagykanizsán

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: kutatási központ épül Nagykanizsán

Közel 30 milliárd forintos beruházásból 18 ezer négyzetméteren kutatási és fejlesztési központ épül Nagykanizsán - mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A tudományos parkban a megújuló energiákkal, a hulladék- és a vízgazdálkodás területén végeznek majd kísérleteket a kutatók. A cél az, hogy olyan technológiákat fejlesszenek ki, amelyeket a magyar gazdaság hasznosítani tud, és amelyek révén a magyar cégek is profitálhatnak

- tette hozzá.

Az állam által támogatott innovációs központot a Mol és a veszprémi Pannon Egyetem hozza létre, a beruházás munkahelyek teremtésével is jár

- ismertette az államtitkár.

Cseresnyés Péter elmondta, hogy a beruházás kezdeti, előkészítő szakaszban van, több év, mire elkészülhet az innovációs központ.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nagykanizsa

fejlesztés

beruházás

kutatási központ