Milliárdos beruházás: kutatási központ épül Nagykanizsán

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: kutatási központ épül Nagykanizsán

Közel 30 milliárd forintos beruházásból 18 ezer négyzetméteren kutatási és fejlesztési központ épül Nagykanizsán - mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A tudományos parkban a megújuló energiákkal, a hulladék- és a vízgazdálkodás területén végeznek majd kísérleteket a kutatók. A cél az, hogy olyan technológiákat fejlesszenek ki, amelyeket a magyar gazdaság hasznosítani tud, és amelyek révén a magyar cégek is profitálhatnak

- tette hozzá.

Az állam által támogatott innovációs központot a Mol és a veszprémi Pannon Egyetem hozza létre, a beruházás munkahelyek teremtésével is jár

- ismertette az államtitkár.

Cseresnyés Péter elmondta, hogy a beruházás kezdeti, előkészítő szakaszban van, több év, mire elkészülhet az innovációs központ.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nagykanizsa

fejlesztés

beruházás

kutatási központ