Árulja győri üzemét a Matusz-Vad: kiderült, miért adják el a telephelyet

Világgazdaság   
  Megosztom
Árulja győri üzemét a Matusz-Vad: kiderült, miért adják el a telephelyet

A húsfeldolgozással és – kereskedelemmel foglalkozó Matusz-Vad Zrt. árulja győri telephelyét, a hűtőházat és csomagolóüzemet is tartalmazó ingatlant 370 millió forintért hirdette meg - írta meg a Világgazdaság.

A portál az ingatlan.com-on megjelent hirdetést szúrta ki, mely szerint új telephely építése miatt eladná meglévő győri bázisát a húsfeldolgozással és –kereskedelemmel foglalkozó Matusz-Vad Zrt.

A 2471 négyzetméteres telken lévő, 1098 négyzetméteres ipari ingatlanért 370 millió forintot kér a 210 főt foglalkoztató húsipari cég, amely a nyilvános cégadatok szerint 2019-ben csaknem 20,3 milliárd forintos árbevételt és 922 milliós adózott eredményt ért el. Az előbbi 13,5, az utóbbi csaknem 70 százalékos növekedésnek felel meg

- számolt be róla a lap.

Mint írják, a társaság 2020-as pénzügyi eredményei még nem ismertek, de a koronavírus-járvány alighanem érezhető hatással volt a Matusz-Vadra is, amely az igényes vendéglátás megbízható partnereként vált ismertté. A hirdetés alapján a megvételre kínált kereskedelmi ingatlan a hűtőház mellett élelmiszer-csomagolóüzemet is tartalmaz.

A ma már három saját hűtőházzal és 82 saját hűtőkocsival rendelkező Matusz-Vad négy országban – Magyarországon és a már említett Szlovákián kívül Ausztriában és Romániában – van jelen, 12 kizárólagos brand tartozik hozzá. Saját bevallása szerint a több mint 1300 terméket felvonultató cégnek csaknem 10 ezer aktív partnere van

- írta meg a portál.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

matusz-vad

húsfeldolgozó

húsfeldolgozó üzem

csomagolóüzem

telephely

eladó ingatlanok