18 év alatt csak kísérővel: emiatt is bajba lehetnek most a hazai mozik

HelloVidék   
  Megosztom
18 év alatt csak kísérővel: emiatt is bajba lehetnek most a hazai mozik

A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek, és a velük érkező 18 éven aluliaknak elvileg szombat óta nyithatnak a mozik, azonban akad pár nehézség, amikkel a mozihálózatoknak most meg kell birkózniuk.

Budapesten már szombaton akadt mozi, amelyik kinyitott, de több helyen május 7-re van ütemezik az indulást. Az egyik legnagyobb mozihálózatnál egyelőre azonban nincs hivatalos dátum. Buda Andrea, a Cinema City marketing és PR igazgatója az Index kérdésére kifejtette, hogy a nyitás előtt két nehézséggel kell megbirkózniuk: az egyik az, hogy a hosszú leállás után feltöltsék a büfék készleteit, a másik pedig a munkaerő pótlása.

Az állandó alkalmazottak létszámával nincs probléma, de iskolaszövetkezeteken keresztül sok diákot foglalkoztatunk, akikkel a lezárás óta nem tudtunk együtt dolgozni.

- nyilatkozta a vezető, aki hozzátette, a diákmunkások közül sokan más területen vállaltak munkát, vagy már nem is diákok, esetleg a rendkívüli helyzet miatt elhagyták az albérletüket és hazaköltöztek a családjukhoz.

Újra fel kell vennünk jelentős számú diákot, a nyitás előtt tréningezzük is őket, igyekszünk ezt mihamarabb megoldani, időpontot nem tudok mondani, de az előző zárás után nagyjából tíz napra volt szükségünk.

KIhagynak majd egy-egy széket

A nézők biztonságérzetének növelése érdekében terveik szerint az első hetekben a tranzakciók között kihagynak egy-egy széket, tehát akik együtt érkeznek, egymás mellé ülhetnek, de mellettük szabad lesz egy hely.

Végleges premierdátumokról nem tudott beszámolni, mert nincs meg a nyitás napja sem, de az már látható, hogy el leszünk halmozva filmekkel.

A forgalmazóktól 30-40 filmet tartalmazó listát kaptunk a következő hetekre, filmhiány helyett inkább filmtorlódás lesz, az elsők között láthatjuk majd a friss Oscar-díjas A nomádok földjét, valamint például a Lelki ismereteket és a Godzilla Kong ellent is.

- közölte Buda Andrea, aki szerint megkönnyíti a helyzetet, hogy az amerikai piac nyitva van, ezért van tartalom, ráadásul a novemberi zárás óta kimaradt filmeket is műsorra tűzhetik.

A védettségi igazolványt a pénztárnál és a jegykezelésnél is ellenőrizni fogják

A marketingvezető a szabályozás azon részletére is felhívta az Index figyelmét, amely alapján 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Ez például a 6-10 év körülieknél nem jelent problémát, de egy 15-17 éves valószínűleg baráti találkozóra és randira sem szívesen érkezik valamelyik szülővel. Ezért az sem kizárt, hogy a forgalmazók a kifejezetten ennek a célközönségnek szóló filmek premierjeit későbbre időzítik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mozi

kijárási korlátozás

covid-19

koronavírus elleni oltás