18 év alatt csak kísérővel: emiatt is bajba lehetnek most a hazai mozik

HelloVidék   
  Megosztom
18 év alatt csak kísérővel: emiatt is bajba lehetnek most a hazai mozik

A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek, és a velük érkező 18 éven aluliaknak elvileg szombat óta nyithatnak a mozik, azonban akad pár nehézség, amikkel a mozihálózatoknak most meg kell birkózniuk.

Budapesten már szombaton akadt mozi, amelyik kinyitott, de több helyen május 7-re van ütemezik az indulást. Az egyik legnagyobb mozihálózatnál egyelőre azonban nincs hivatalos dátum. Buda Andrea, a Cinema City marketing és PR igazgatója az Index kérdésére kifejtette, hogy a nyitás előtt két nehézséggel kell megbirkózniuk: az egyik az, hogy a hosszú leállás után feltöltsék a büfék készleteit, a másik pedig a munkaerő pótlása.

Az állandó alkalmazottak létszámával nincs probléma, de iskolaszövetkezeteken keresztül sok diákot foglalkoztatunk, akikkel a lezárás óta nem tudtunk együtt dolgozni.

- nyilatkozta a vezető, aki hozzátette, a diákmunkások közül sokan más területen vállaltak munkát, vagy már nem is diákok, esetleg a rendkívüli helyzet miatt elhagyták az albérletüket és hazaköltöztek a családjukhoz.

Újra fel kell vennünk jelentős számú diákot, a nyitás előtt tréningezzük is őket, igyekszünk ezt mihamarabb megoldani, időpontot nem tudok mondani, de az előző zárás után nagyjából tíz napra volt szükségünk.

KIhagynak majd egy-egy széket

A nézők biztonságérzetének növelése érdekében terveik szerint az első hetekben a tranzakciók között kihagynak egy-egy széket, tehát akik együtt érkeznek, egymás mellé ülhetnek, de mellettük szabad lesz egy hely.

Végleges premierdátumokról nem tudott beszámolni, mert nincs meg a nyitás napja sem, de az már látható, hogy el leszünk halmozva filmekkel.

A forgalmazóktól 30-40 filmet tartalmazó listát kaptunk a következő hetekre, filmhiány helyett inkább filmtorlódás lesz, az elsők között láthatjuk majd a friss Oscar-díjas A nomádok földjét, valamint például a Lelki ismereteket és a Godzilla Kong ellent is.

- közölte Buda Andrea, aki szerint megkönnyíti a helyzetet, hogy az amerikai piac nyitva van, ezért van tartalom, ráadásul a novemberi zárás óta kimaradt filmeket is műsorra tűzhetik.

A védettségi igazolványt a pénztárnál és a jegykezelésnél is ellenőrizni fogják

A marketingvezető a szabályozás azon részletére is felhívta az Index figyelmét, amely alapján 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Ez például a 6-10 év körülieknél nem jelent problémát, de egy 15-17 éves valószínűleg baráti találkozóra és randira sem szívesen érkezik valamelyik szülővel. Ezért az sem kizárt, hogy a forgalmazók a kifejezetten ennek a célközönségnek szóló filmek premierjeit későbbre időzítik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mozi

kijárási korlátozás

covid-19

koronavírus elleni oltás