Hoppá: még pár hét és lehet lakodalomakat tartani Magyarországon!

Pénzcentrum   
  Megosztom
Hoppá: még pár hét és lehet lakodalomakat tartani Magyarországon!

Százezrek vártak már erre a kormánydöntésre! Gulyás Gergely május 13-án, a Kormányinfón bejelentette, a járványügyi számoktól függetlenül május 28-tól tarthatók lakodalmak.

Gulyás Gergely bejelentette, május 28-tól a lakodalmakat is meg lehet tartani, függetlenül attól, hogyan alakulnak a járvány számai Magyarországon. A miniszter beszélt arról is, hogy minden magyar államplgár, akit bármelyik EU, OECD, NATO-országban, vagy Oroszországban, Kínában beoltottak, azok az ott kapott védőigazolással bármelyik magyar kormányhivatalban kiválthatják a hazai védettségi igazolványt.

Szentkirályi Alexandra a Kormányinfón bejelentette azt is, hogy június 1-től megtarhatók gyerekeknek táborok Magyarországon. A szóvivő hozzátette, természetesen a szervezési munkálatok hamarabb is megkezdődhetnek. Szentkirályi Alexandra beszélt arról is, hogy készül egy védettségi applikáció is, amivel igazolni lehet majd, ha valaki megkapta már az oltást.

A Kormányinfón elhangzott az is, hogy:

Ezért az oltási igazoló lapot is vigyék magukkal a Horvátországba utazáskor az emberek – javasolta Gulyás. Azt is jelezte, hogy a többi hat országba, akikkel már van kétoldalú megállapodása Magyarországnak, elég a védettségi igazolvány, nem kell külön magukkal vinnie az embereknek az oltási lapot.

Gulyás Gergely elmondta azt is, a kormány tárgyal a Bankszövetséggel és az MNB-vel is hitelmoratórium ügyben, de döntés egyelőre nincs. A miniszter beszámolt arról is, hogy a közétkeztetésben 2022-től a beszerzett termékek összeértékének legalább hatvan százaléka helyi élelmiszerekből kell származnia.

Ezen felül Gulyás Gergely újságírói kérdésre elmondta, május, júniusban pótnapot fognak kapni azok az érettségizők diákok, akik azért nem lehettek ott valamelyik írásbeli érettségi vizsgájukon, mert házi karanténban voltak a koronavírus-járvány miatt.

Kiderült még az is, hogy jövő héten tárgyalja a kormány az 5 millió oltás elérésekor hatályba lépő enyhítéseket, így az üzleti rendezvények megtartására vonatkozó jelenlegi korlátozásokat is (nem lehet védettségi igazolvánnyal sem),

– reagált a Portfolio írásbeli kérdésére Gulyás Gergely, aki a tájékoztatón közölte azt is, hogy a kormány benyújtotta az EU felé a helyreállítási tervét, ami majd a napokban bárki számára elérhető lesz. A miniszter szerint legőképp az egészségügyi rendszer további fejlesztésére, a környezetbarát közlekedésre, illetve az oktatás fejlesztésére fordítják majd a pénzt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

koronavírus

esküvő

lakodalom

kijárási korlátozás

covid-19

járvány elleni védekezés

védettségi igazolvány