Többmillió négyzetméternyi ingatlan a tét: tovább dübörög a Magyar falu program

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Többmillió négyzetméternyi ingatlan a tét: tovább dübörög a Magyar falu program

Összesen 5,4 millió négyzetméternyi ingatlanvagyont ajánl fel az állam a Magyar falu programban kistelepüléseknek. 2055 ingatlanról van szó, és 935 önkormányzat juthat ingyenesen a vagyonelemekhez. Az érintett ingatlanokból mintegy 2,4 millió négyzetméter belterület. Az ingyenes vagyonátadásról szóló leveleket a tervek szerint ezen a héten, illetve június első heteiben küldik ki az önkormányzatoknak

Összesen 5,4 millió négyzetméternyi ingatlanvagyont ajánl fel az állam a Magyar falu programban kistelepüléseknek. 2055 ingatlanról van szó, és 935 önkormányzat juthat ingyenesen a vagyonelemekhez, közölte sajtótájékoztatón a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter az MTI-vel.

Az érintett ingatlanokból mintegy 2,4 millió négyzetméter belterület. Az ingyenes vagyonátadásról szóló leveleket a tervek szerint ezen a héten, illetve június első heteiben küldik ki az önkormányzatoknak

- mondta el Mager Andrea.

Az érintett polgármesterektől július 15-éig várják a nyilatkozatokat arról, hogy átveszik-e a felajánlott ingatlanokat. Ezt kormányzati és országgyűlési jogalkotási feladat is követi, melynek eredményeként 2022. január 1-jétől tudnak elindulni a vagyonátruházási eljárások.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar falu program

ingatlan

pályázat

ingatlanvagyon

vagyonátruházás

önkormányzatok