Kitesznek magukért a szülők gyereknapon: ennyit költenek ajándékra

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Kitesznek magukért a szülők gyereknapon: ennyit költenek ajándékra

A gyereknap előtti 1-2 hét az év egyik legforgalmasabb időszaka a játékkereskedőknél. A legfrissebb adatok szerint a magyar családok online átlagosan 7800 forintért, személyesen áruházban 7200 forintért vásárolnak gyereknapi meglepetést az idén, ami kissé meghaladja az előző évit. A legkeresettebb ajándékok között Lego-készletek, szabadtéri játékok és strandfelszerelések szerepelnek.

A gyereknap előtti 1-2 hét az év egyik legforgalmasabb időszaka karácsony és húsvét után a játékkereskedőknél. A cégek adataiból az is látszik, hogy online jellemzően többet költenek játékokra a vásárlók, mint az üzletekben, írja az MTI.

A Regio Játékkereskedelmi Kft. legfrissebb adatai szerint a magyar családok online átlagosan 7800 forintért, személyesen áruházban 7200 forintért vásárolnak gyereknapi meglepetést az idén, ami kissé meghaladja az előző évit.

A közleményben kiemelik, hogy ebben az időszakban a játékkereskedők éves forgalmának 8-10 százaléka realizálódik. A legkeresettebb ajándékok között Lego-készletek, szabadtéri játékok és strandfelszerelések szerepelnek.

A cég friss kutatása szerint a szülők 40 százaléka online és áruházban is vásárol, 36 százalékuk csak internetről rendel, egyötödük pedig kizárólag személyesen választja ki a meglepetést. A kutatásban résztvevők 30 százaléka 2000-6000 forint közötti értékben vásárol gyereknapi ajándékot, további 30 százalék azonban 6000 forintnál is többet szán az ünnepi meglepetésre gyermekenként

Többéves tapasztalataink alapján a gyereknap a karácsony és a húsvét után a 3. legjelentősebb ünnep az ajándékok tekintetében, illetve a 3. legforgalmasabb időszak a játékboltokban. A húsvéti szezon forgalma a pandémia miatti üzletbezárások miatt tavaly és az idén is teljesen kiesett az offline térben, így a gyereknap a 2. legforgalmasabb ünnep lett

- mondta el Borhi János, a Formatex Kft. ügyvezető igazgatója és tulajdonosa.

A jateksziget.hu webáruházban a gyereknapot megelőzően az átlagos kosárérték az idén 12 ezer forint, ez közel azonos a tavalyival. Az üzletekben a tavalyi évben 5500 forint volt az átlagos kosárérték a gyereknap környékén, idén ez az összeg némiképp nőtt, 5900 forintot költenek átlagosan a vásárlók a Játéksziget üzletekben.

A forgalomról elmondta: a webáruházban növekedést várnak. A látogatók számában és a kosárértékben ugyan nem mértek jelentős növekedést, viszont lényegesen több tranzakciót realizálnak, mint az előző év azonos időszakában. A Játéksziget üzletekben az összehasonlítható időszakban, azaz május 18-31. között 3 százalékos növekedést várnak idén.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyereknap

játék

játékkereskedők

forgalom

eladás

bevétel