Újabb városrészeken zajlik fejlesztés Szegeden: folytatódik a csapadékvízelvezető-rendszer építése

MTI   
  Megosztom
Újabb városrészeken zajlik fejlesztés Szegeden: folytatódik a csapadékvízelvezető-rendszer építése

Két újabb városrészben, Újszegeden és Kiskundorozsmán csaknem 16 kilométeren építenek csapadékvizet elvezető csatornát Szegeden uniós támogatással, 1,3 milliárd forintból - közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint Újszegeden hét utcában összesen 4336 méter csapadékvíz-elvezető rendszer készül. Kiskundorozsmán, a Bánomkerti-öblözetben kilenc utcát érint a fejlesztés, összesen 5301 méter csatorna épül. A projekt része a dorozsmai Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna rekonstrukciója és kapacitásának növelése a Negyvennyolcas utca és a Basahíd utca között, 1568 méteren.

A Marostő városrész kilenc utcájában épül 4637 méternyi esővíz-elvezető csatorna, valamint burkolják a Kürü sori árok medrét a Katalin utca és a Fő fasor közötti szakaszon. Kialakítanak egy három szivattyúállásos átemelőt is, hogy az összegyűjtött csapadékvíz gond nélkül eljuthasson a Holt-Marosba.

A 1,334 milliárd forintos beruházás kivitelezője a Délút Építő és Bányászati Kft. A költségekből 1,05 milliárd forintot uniós támogatás fedez, amelyet az önkormányzat 190 millió forinttal, a Szegedi Csatornamű Társulat 94 millió forinttal egészít ki.

A 2022 első negyedévének végére elkészülő fejlesztés hosszú távú megoldást jelenthet a belvízproblémákra, valamint a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló csapadék is könnyebben elfolyik a területről, és nem okoz nagy károkat

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

újszeged

kiskundorozsma

csatornarendszer

csapadékvíz-elvezetés

csapadékvízelvezető-rendszer