Óriási fejlesztések előtt állnak: több mint 4000 milliárddal segítik a vidéki gazdaságokat

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási fejlesztések előtt állnak: több mint 4000 milliárddal segítik a vidéki gazdaságokat

A magyar vidékre, a mezőgazdaságra és élelmiszeriparra a következő években soha nem látott fejlesztési lehetőség vár. Uniós és megháromszorozódott nemzeti forrásból több mint 4200 milliárd forint fordítható a gazdaságok, a feldolgozóipar és a vidéki települések megújítására, mondta el az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a szerencsi gazdafórumon. A "Megújuló vidék, megújuló agrárium" program keretében új beruházási pályázatokat írt ki az agrártárca mintegy 600 milliárd forint értékben és a nyári hónapokban ezekre folyamatosan adhatják be pályázataikat a fejlesztést tervező gazdaságok, vállalkozások.

Feldman Zsolt Koncz Zsófia országgyűlési képviselő invitálására látogatott Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, ahol két, családi összefogással működtetett vállalkozást is meglátogatott. A Bűdi-család több generációjának összefogásával felépült, precíziós növénytermesztési gazdálkodást folytató gazdaság, és a családi együttműködéssel létrehozott Bott Pince - amelyet az idei évben a Borászok Borásza díjat elnyert Bodó Judit és férje visznek - példamutató módon dolgoznak szakmájukban. A látogatást a szerencsi Rákóczi vár gazdafóruma zárta, ahol az agrártárca államtitkára a széles körű vidékfejlesztési pályázati lehetőségekről beszélt.

A most megnyílt források lehetővé teszik, hogy a legkisebb termelőktől - akár a mellékállásban mezőgazdasággal foglalkozótól - kezdve egészen a nagyobb élelmiszeripari szereplőkig a pályázatok révén fejlesztési lehetőséghez jussanak

- fejtette ki Feldman Zsolt.

Történelmi léptékű támogatásként értékelte azt a forrást, amely 2027 -ig a vidékre, a mezőgazdaságra és az élelmiszeriparra fordítható. A "Megújuló vidék, megújuló agrárium" program keretében új beruházási pályázatokat írt ki az agrártárca mintegy 600 milliárd forint értékben és a nyári hónapokban ezekre folyamatosan adhatják be pályázataikat a fejlesztést tervező gazdaságok, vállalkozások.

A felhalmozott tapasztalatok alapján igyekeztek úgy kiírni a pályázatokat, hogy azokkal segítsék a gazdákat a technológiai szintjük ugrásszerű növelésében. Másrészt a kisebb értékű beruházásoknál lehetőséget teremtettek a pályázatok egyszerűsített összeállítására, és egyúttal ennek révén azok rövidebb idő alatt történő elbírálására.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárium

vidékfejlesztés

vidék

pályázatok

támogatások

fejlesztés

mezőgazdaság

gazdafórum

vidéki gazdák

borsod-abaúj-zemplén megye