Óriási fejlesztések előtt állnak: több mint 4000 milliárddal segítik a vidéki gazdaságokat

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási fejlesztések előtt állnak: több mint 4000 milliárddal segítik a vidéki gazdaságokat

A magyar vidékre, a mezőgazdaságra és élelmiszeriparra a következő években soha nem látott fejlesztési lehetőség vár. Uniós és megháromszorozódott nemzeti forrásból több mint 4200 milliárd forint fordítható a gazdaságok, a feldolgozóipar és a vidéki települések megújítására, mondta el az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a szerencsi gazdafórumon. A "Megújuló vidék, megújuló agrárium" program keretében új beruházási pályázatokat írt ki az agrártárca mintegy 600 milliárd forint értékben és a nyári hónapokban ezekre folyamatosan adhatják be pályázataikat a fejlesztést tervező gazdaságok, vállalkozások.

Feldman Zsolt Koncz Zsófia országgyűlési képviselő invitálására látogatott Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, ahol két, családi összefogással működtetett vállalkozást is meglátogatott. A Bűdi-család több generációjának összefogásával felépült, precíziós növénytermesztési gazdálkodást folytató gazdaság, és a családi együttműködéssel létrehozott Bott Pince - amelyet az idei évben a Borászok Borásza díjat elnyert Bodó Judit és férje visznek - példamutató módon dolgoznak szakmájukban. A látogatást a szerencsi Rákóczi vár gazdafóruma zárta, ahol az agrártárca államtitkára a széles körű vidékfejlesztési pályázati lehetőségekről beszélt.

A most megnyílt források lehetővé teszik, hogy a legkisebb termelőktől - akár a mellékállásban mezőgazdasággal foglalkozótól - kezdve egészen a nagyobb élelmiszeripari szereplőkig a pályázatok révén fejlesztési lehetőséghez jussanak

- fejtette ki Feldman Zsolt.

Történelmi léptékű támogatásként értékelte azt a forrást, amely 2027 -ig a vidékre, a mezőgazdaságra és az élelmiszeriparra fordítható. A "Megújuló vidék, megújuló agrárium" program keretében új beruházási pályázatokat írt ki az agrártárca mintegy 600 milliárd forint értékben és a nyári hónapokban ezekre folyamatosan adhatják be pályázataikat a fejlesztést tervező gazdaságok, vállalkozások.

A felhalmozott tapasztalatok alapján igyekeztek úgy kiírni a pályázatokat, hogy azokkal segítsék a gazdákat a technológiai szintjük ugrásszerű növelésében. Másrészt a kisebb értékű beruházásoknál lehetőséget teremtettek a pályázatok egyszerűsített összeállítására, és egyúttal ennek révén azok rövidebb idő alatt történő elbírálására.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárium

vidékfejlesztés

vidék

pályázatok

támogatások

fejlesztés

mezőgazdaság

gazdafórum

vidéki gazdák

borsod-abaúj-zemplén megye