Mesterek mesterei: díjat nyert a két szaki, burkolásban verhetetlenek voltak

HelloVidék   
  Megosztom
Mesterek mesterei: díjat nyert a két szaki, burkolásban verhetetlenek voltak

Kettős győzelem a Mesterek Mestere Díjon. A szakmai zsűri döntése alapján Katona Attila a Burkol-Art szakembere nyerte a Mesterek Mestere Díjat 2020-ban. A közönségdíj nyertese Poroszkai János lett, aki szintén a Burkol-Art csapat tagja. A pályázatra minden eddiginél több, 53 pályázat érkezett. Az elismerés pénteken Budapesten került átadásra.

Poroszkai János és Katona Attila alkotják a Burkol-Art csapatot. A szakemberek óriástáblás és díszítő burkolási munkákra szakosodtak. Katona Attila, nyertes pályamunkájában óriástáblás fürdőszoba kivitelezést mutatott be, SICIS VETRITE dekorációs hátfallal, ami a piacon létező legdrágább burkolóanyag prémium változata. Beépítése kivételes precizitást és szakértelmet igényel. A pályamű kivitelezésekor a speciális lapok miatt csak magasnyomású vízsugaras vágás volt lehetséges, ami miatt minden részletet előre meg kellett tervezni. Ugyanakkor az ilyen óriáslapokkal úgy kell bánni, mint a hímes tojással, mert könnyen törhetnek, elég egy apró egyenetlenség.

Amikor jó szakemberekről, mesteremberekről beszélek, olyan szakemberekre gondolok, mint az idei győztesek. Egészen kivételes teljesítményről árulkodnak a győztes pályamunkák. Ugyanakkor Poroszkai János és Katona Attila olyan szakmai és emberi értékeket képviselnek, mint a szakértelem, megbízhatóság és tisztesség, mellyel példaképei lehetnek a jövő szakembereinek. Úgy gondolom, hogy azzal tehetünk a legtöbbet az építőipari kultúráért, ha minél többet megmutatunk a hozzájuk hasonló kiváló szakemberekből

– mondta Markovich Béla a díjalapító Mapei Kft. ügyvezetője.

A Mesterek Mestere Díjat 2015-ben alapította a Mapei Kft. A díj célja, hogy az utánpótlás számára példaképeket állítson, növelje az építőipari szakmák presztízsét, társadalmi elfogadottságát, segítve az építőipar kultúrájának fejlődését Magyarországon. Az idei pályázatra rekordszámú, 53 nevezés érkezett. A Mesterek Mestere díj nyertese közel egymillió forint értékű nyereményt vehetett át, a Mapei Kft., a Bosch Kft., Flex Tools Kft., Raimondi, RAVAK Hungary Kft., Schlüter-System Kft., és a SIGMA jóvoltából.

A díj szakmai és közönségdíj kategóriákban kerül kiosztásra. A szakmai fődíj odaítéléséről független szakmai zsűri, míg a közönségdíjról online közönségszavazás dönt. A szakmai zsűri legfontosabb szempontja, hogy a pályázó szakember felkészültsége szakmailag magas szinten legyen, és ez a benyújtott munkái alapján elbírálható legyen. A zsűrizés során, a szakmaiságon és a bemutatott munkákon túl, szem előtt tartják, hogy az adott mester alkotásaival és munkásságával mennyire lehet példakép.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

burkolás

burkoló

szakember

szaki

verseny

pályázat