150 ezer forintot is kaphatunk elektromos bicikli vásárlására: itt vannak a részletek

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
150 ezer forintot is kaphatunk elektromos bicikli vásárlására: itt vannak a részletek

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a nyolcadik fordulója nyílik meg július 5. és 9. között, a kormány eddig több mint 4,8 ezer elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járultak hozzá csaknem 522 millió forinttal. Az egymilliárd forint keretösszegű pályázat következő szakasza július 5-én, reggel 8 órakor nyílik meg. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpároknál pedig legfeljebb 150 ezer forint, a dokumentumokat július 9-én éjfélig lehet benyújtani.

A teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára szerint. Ezért is alkották meg és hajtják végre a klíma- és természetvédelmi akciótervet, amelynek fontos része a közlekedés zöldítése. A tiszta Magyarországért egyebek mellett a környezetkímélő jármű vásárlásában is támogatják a magyar embereket.

Az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat következő szakasza július 5-én, reggel 8 órakor nyílik meg. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpároknál pedig legfeljebb 150 ezer forint.

A pályázat részleteiről az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján (ifka.hu) érhető el bővebb tájékoztatás. A dokumentumokat ebben a fordulóban július 9-én éjfélig lehet benyújtani - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

elektromos bicikli

klímavédelem

zöldítés

pályázat

támogatás

járművásárlás

kerékpár