Reagált a jegybank a klímavédelemre: zöld lesz az otthon program

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Reagált a jegybank a klímavédelemre: zöld lesz az otthon program

Új zöld monetáris politikai eszköztár-stratégiát hirdetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A monetáris tanács a zöld jegybanki eszköztár-stratégiával összhangban és annak első lépéseiként augusztustól Zöld Jelzáloglevél-vásárlási Program, majd októbertől NHP Zöld Otthon Program elindításáról határozott. A programok további részleteit a következő hetekben egyeztetik a piaci szereplőkkel.

Új zöld monetáris politikai eszköztár-stratégiát hirdetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB): a most elfogadott stratégia értelmében az MNB folyamatosan vizsgálja, hogy a monetáris politikai eszköztár egyes elemei hogyan segíthetik az árstabilitás elérése mellett a környezeti fenntarthatósági célok elérését.

Nyilvánvaló, hogy a környezeti feltételeket figyelmen kívül hagyva gazdasági növekedést elérni nem lehet, a klímaváltozásra mindenkinek reagálnia kell

- mondta el Virág Barnabás, a jegybank elnöke.

A monetáris tanács a zöld jegybanki eszköztár-stratégiával összhangban és annak első lépéseiként augusztustól Zöld Jelzáloglevél-vásárlási Program, majd októbertől NHP Zöld Otthon Program elindításáról határozott. A programok további részleteit a következő hetekben egyeztetik a piaci szereplőkkel. Az MNB hosszú távú célja, hogy elősegítse a zöld pénzügyi rendszer kiépülését Magyarországon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

monetáris tanács

mnb

bank

zöld monetáris eszköztár

klímavédelem

zöldítés

klímaváltozás