Elképesztő beruházás: 280 millió forintból korszerűsítenek szegeden egy óvodát

MTI   
  Megosztom
Elképesztő beruházás: 280 millió forintból korszerűsítenek szegeden egy óvodát

Európai uniós támogatással, 280 millió forintból korszerűsítik Szegeden a Makkosházi óvoda épületét, 2017 óta ez a kilencedik ilyen intézmény, amely megújul a városban - közölte az önkormányzat

A közlemény szerint a 108 férőhelyes Makkosházi óvoda három különálló, magas tetős részből álló épületegyüttese panel technológiával készült 1990-ben. Az épület korszerűsítésére 220 millió forint európai uniós támogatás mellett 60 millió forint saját forrást fordít az önkormányzat.

Az év végére kicserélik a külső nyílászárókat, és elkészül az épületek teljes homlokzati hőszigetelése. Hő- és vízszigetelést kap a tetőfödém, és új villámvédelmet is kiépítenek. Az intézmény energiaigényének egy részét a tetőn elhelyezett napelemek fedezik majd. A belső elektromos hálózat részleges felújítását is elvégzik, és alacsony energiafogyasztású, megfelelő fényerősséget biztosító világítótesteket telepítenek.

Az akadálymentesítés részeként elbontanak belső ajtókat, a bejáratok rámpával lesznek megközelíthetők, és kialakítanak új, akadálymentes illemhelyet is. A kisebb belső átalakítások mellett a csoportszobák külső árnyékolást kapnak. A beruházás kivitelezője a kiskunhalasi székhelyű Püspöki Építőipari Kft.

Szegeden 2017 óta nyolc óvodaépület újult meg, amire az önkormányzat 2,369 milliárd forintot fordított, amelyből 1,785 milliárd forint uniós támogatás, 584 millió forint saját forrás volt. Az óvodafejlesztési program a Makkosházi óvoda után a Gyertyámos utcai és a Tarjáni óvoda felújításával folytatódik a tervek szerint

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

felújítás

óvoda

szeged