Ez a fejlesztés már nagyon kellett: milliókból valósulhat meg a vasúti felüljáró

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a fejlesztés már nagyon kellett: milliókból valósulhat meg a vasúti felüljáró

A Főmterv és a Roden végzi el a mérnöki tervezési feladatokat a Heves megyei állomás két oldalát összekötő közúti átkelő és különszintű csomópont projektjében. Új kapcsolatot teremthet Füzesabony északi és déli úthálózata között a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházása, melyben az állomás vasúti pályahálózata felett 2x1 sávos utat és különszintű csomópontot alakítanak ki, derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A dokumentum annak kapcsán jelent meg, hogy az előkészítő tervezési feladatokat elnyerte a Főmterv Zrt. és Roden Kft. konzorciuma, mintegy nettó 35 millió forintért.

A két cég feladatai közé tartoznak többek között a tanulmányterv munkái, forgalmi vizsgálaés a környezetvédelemi engedély megszerzése, illetve a tanulmánytervi nyomvonalváltozatok elkészítése, bemutatása és elemzése (zajméréssel együtt), írja a magyarepitok.hu.

Maga a különszintű vasúti keresztezés várhatóan áthaladhat majd 2x1 sávon az állomás több mint 10 vágánya felett és két csomóponttal kapcsolódhat hozzá, ha a feltárások során az előzményes tervek nem változtatják meg ezeket a paramétereket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vasút

vasúti közlekedés

vasúti felüljáró

építkezés

beruházás

füzesabony

úthálózat

nyomvonalterv