Ez a fejlesztés már nagyon kellett: milliókból valósulhat meg a vasúti felüljáró

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a fejlesztés már nagyon kellett: milliókból valósulhat meg a vasúti felüljáró

A Főmterv és a Roden végzi el a mérnöki tervezési feladatokat a Heves megyei állomás két oldalát összekötő közúti átkelő és különszintű csomópont projektjében. Új kapcsolatot teremthet Füzesabony északi és déli úthálózata között a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházása, melyben az állomás vasúti pályahálózata felett 2x1 sávos utat és különszintű csomópontot alakítanak ki, derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A dokumentum annak kapcsán jelent meg, hogy az előkészítő tervezési feladatokat elnyerte a Főmterv Zrt. és Roden Kft. konzorciuma, mintegy nettó 35 millió forintért.

A két cég feladatai közé tartoznak többek között a tanulmányterv munkái, forgalmi vizsgálaés a környezetvédelemi engedély megszerzése, illetve a tanulmánytervi nyomvonalváltozatok elkészítése, bemutatása és elemzése (zajméréssel együtt), írja a magyarepitok.hu.

Maga a különszintű vasúti keresztezés várhatóan áthaladhat majd 2x1 sávon az állomás több mint 10 vágánya felett és két csomóponttal kapcsolódhat hozzá, ha a feltárások során az előzményes tervek nem változtatják meg ezeket a paramétereket.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vasút

vasúti közlekedés

vasúti felüljáró

építkezés

beruházás

füzesabony

úthálózat

nyomvonalterv