Hatalmas beruházás zárult le a borsodi településen: 110 millió forintból épült az új óvoda

MTI   
  Megosztom
Hatalmas beruházás zárult le a borsodi településen: 110 millió forintból épült az új óvoda

Átadták vasárnap - a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, hatszázötven lakosú - Nekézsenyben a Napraforgó óvodát, amely 110 millió forint pályázaton nyert hazai forrásból épült fel a 2016-ban lebontott régi létesítmény helyén.

Az új óvoda 25 férőhelyes, most 16 kisgyermek jár ide. Az avatáson Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter jeles eseménynek nevezte, hogy ismét saját létesítményük lehet a kicsiknek a faluban az után, hogy egy óvodás generáció felnőtt. Rámutatott, hogy egy település életében nagyon fontos szerepet tölt be a pedagógus, az óvónő, a lelkész, a polgármester, egy települést összetartanak ezek az emberek.

Novák Katalin a Magyar falu programról szólva emlékeztetett arra, hogy az ötezer fő alatti, csökkenő népességű településeknek segít a kormány, a falusi "csoknak" köszönhetően egyre többen tudnak visszaköltözni a korábban odahagyott falvakba. Míg 2019-ben 150 milliárd forint, 2020-ban 200 milliárd forint, idén viszont már 250 milliárd forint szolgálja a magyar kistelepülések fejlődését. Hozzátette, bízik abban, hogy ennek jótékony hatását itt Nekézsenyben is érzik, ahova most már többen jönnek, mint ahányan elmennek.

Kitért arra is, hogy az elmúlt években 14 ezer új férőhely jött létre. 1885 új óvoda készült el, és csaknem ezer új óvoda fejlesztése tart, ez összesen 320 milliárd forintba került, kerül. Az óvódásoknak, bölcsödéseknek ingyenes étkezést biztosítanak, 250 ezer gyermek eszik ma ingyen. Ez komoly segítség a szülőknek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

borsod-abaúj-zemplén megye

óvoda

óvodafejlesztés

magyar falu program

nekézseny